Sisäinen kotihengettäreni on päässyt vauhtiin. Olin luvannut leipoa jotain keskiviikoksi kouluun Kaffeetreffeille ja inspiroiduin lopulta porkkanakakusta. Samalla uunin lämmityksellä tuli toinen satsi sämpylöitä, ja tänään tekaisin vielä hummuksen leipästen kera nautittavaksi. Kyllä kelpaisi, kunhan välillä joku muu hoitaisi kaiken tiskaamisen.

Porkkanakakun oon tavannut tehdä Patalinnun ohjeen mukaan. Koostumus tuossa on oikein passeli, eikä kuorrutuksen kanssa kitsastella. Kookoshiutaleet jätin omasta versiostani pois, ja ensi kerralla harkitsen fariinisokeria ja hitusen enemmän mausteita, josko kaakusta saisi niin vielä vähän mehevämmän. Noilla mitoilla tulee melkoinen möhkäle syötäväksi, eli koko kaveriporukan värvääminen kakkukesteihin on erityisen suositeltavaa.

Sämpylät tein hiivaleipäjauhopussin ohjetta soveltaen, heitin sekaan ainakin kaurahiutaleita, spelttijauhoja ja raejuustoa. Tuli muuten hyviä! Isä on tehnyt aina parhaat pullat ja sämpylät, enkä moneen vuoteen ole itse viitsinyt edes kokeilla hiivataikinaa - ei siitä kumminkaan yhtä hyvää saa. Kannatti kuitenkin ryhdistäytyä; jos ei nuo nyt aivan yhtä täydellisiä ole, niin ehkä muutaman vuosikymmenen kuluttua lähes samoissa sfääreissä sentään.

Hummuksen kanssa kävi vähän niin kuin sushin. Ekalla kerralla en tykännyt yhtään, nyt olisin voinut syödä puolet koko satsista kerralla. Nykykodin Ruutukokin perusohjetta (muistuttaa vaikkapa tätä Hesarin settiä paprikajauheen kera) tuunasin lisäämällä joukkoon seesaminsiemeniä ja kuminaa. Toimii.

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram