Ensimmäiset appelsiinit
keskiviikko 13. maaliskuuta 2013
Hedelmät ovat ystäviä, ja viime aikoina olen hamstrannut niitä erityisen paljon. Banaanit, päärynät, kiivit, rypäleet, mums mums. Yhtä en kuitenkaan ole koskaan kelpuuttanut, nimittäin appelsiinia. Lähes kaikki muut sen muodot kelpaavat, mutta olin pitkään vakuuttunut, että tuoreena hedelmänä kyseessä on jonkinlainen ylikirpeän greipin ja kuivan mandariinin välinen vastenmielinen sekasikiö. En tiedä, mistä moinen mielikuva on peräisin, mutta en ole varmaan vuosikymmeneen koskenut tuoreeseen appelsiiniin pitkällä tikullakaan. Lauantaina koitti käännekohta, kun uteliaisuus lopulta voitti. Saakeli, miksei kukaan ole kertonut, että sehän on hyvää?! No on mutta silti. Ja niin talouteeni päätyi tänään historian ensimmäiset appelsiinit. Kuvassa on todistusaineistoa maitorahkan kera kuin gourmet-aterialla konsanaan. Omnomn!
Triviaa! Tiesittekö muuten että appelsiini tarkoittaa Kiinan omenaa?
Häh! Vasta nyt appelsiinia?! Mene itseesi nainen!
VastaaPoista