Reinin varrella Mainzissa pääsiäisenä. Kyllä minä tänne vielä pääsen!

Kesän (ja kesätöiden jesjesjes!) lähestyessä loppuaan musta on tullut tylsää juttuseuraa. Tarjoan keskusteluvalikoimaksi lähinnä työt eli ärsyttävät asiakkaat tai lähestyvän vaihdon, ja oikeasti mielessäni pyörii vain jälkimmäinen - ihan siksikin, että melkoista draamaa on ollut ilmassa. Antakaas kun kerron.

En ole vieläkään saanut virallista hyväksyntää Mainzin yliopistosta, ja heinäkuun lopulla sieltä tuli sähköposti suunnilleen seuraavalla sisällöllä: Jou hei, oot valinnut väärän pääaineen, tervemenoa lukemaan käännöstiedettä jonnekin neverheard pikkukaupunkiin 120 kilometriä Mainzista. Viikon selvittelyn ja koordinaattorien kanssa käytyjen paniikkipuhelujen jälkeen asia selvisi onneksi parhain päin, ja kuun vaihteessa ilakoin uudestaan samasta aiheesta kuin kolme kuukautta sitten: tiedän, missä vietän ensi vuoden, Mainzissa juhuu! Lisäbonuksena tiedän, etten joudu opiskelemaan käännöstiedettä, jota en ole käynyt Tampereellakaan kurssin kurssia.

Sitten odottelin vielä viikon tai pari ja aloin ärsyyntyä, kun mistään muualta ei ole kuulunut mitään, esimerkiksi opiskelijasäätiöstä, jonka kautta olen hakenut asuntoa. Olisihan se kiva tietää, vaikka sieltä ei kämppää heruisikaan. Laitoin sähköpostia ja sain onneksi pikaisen vastauksen: Jou hei, ei me olla mitään hakemusta saatu, laitatko uuden? Minä väsään samantien uuden sähköisen hakemuksen ja pistän sähköpostin perään. Tänään sain vastauksena kuulla, ettei sekään hakemus ole mennyt perille, vaikka kuinka klikkailin senden-nappia. Huomenna siis mars koululle etanapostiversiota täyttämään. Olisipa hauskaa kaiken tämän jälkeen saada vielä kieltävä vastaus ja joutua metsästämään asuntoa yksityiseltä. 

Jos muuten sähköpostien rustaaminen saksaksi on aiemmin jännittänyt, ei se tämän rumban jälkeen tunnu enää missään.

4 kommenttia

 1. Oho. Kokeilitko varmuuden vuoksi myös muilla selaimilla? Ei sillä että se nyt välttämättä ois syy yhtään mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietenkään älynnyt, turvauduin tänään perinteiseen postiin. Toivottavasti ehtis vielä.

   Poista
  2. No kokeilepa huviksesti vielä silti, jos vaikka onnistuis silleen. Menee sit ainakin aikaisemmin perille, ja järkeilisin, että parempi kaksi hakemusta perillä kuin kaikki matkalla.

   Poista
  3. Ehdin ensin skannata paperiversion ja lähettää sähköpostiin. Huh, meinasi jo pieni paniikki iskeä.

   Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram