Siinä missä Tampereelle on näemmä saatu jo ensilumet, täällä kesä vielä selkeästi sinnittelee. Pitkällisen kylmän sadepilvikauden jälkeen lauantaina saatiin taivaskin jo esiin, ja lämpötilatkin huitelivat melkein parissakympissä. Hyödynsin muutaman muun kanssa paapovat säät ja ohjelmattoman päivän kirmaamalla Frankfurtiin haahuilemaan.

Olen käynyt Frankfurtissa päiväretkillä ennenkin, mutta olen aina jumittunut samalle rautatieasema-ostoshelvetti-Römer-akselille. Tällä kertaa päädyttiin sentään Mainin toiselle puolelle Sachsenhausen-kortteliin, jonne on tiivistynyt kunnioitettava kasa niin perinteisiä kapakoita kuin hipsterin silmää miellyttäviä kahviloita, kirppareita ja ties mihin erikoistuneita putiikkeja. Yksi sisustusliike oli viedä järjen, olisin voinut ostaa sieltä kaiken. Seinän toisella puolella oli heti kahvila, jossa soi jazz ja oli neljän kakkupalan otoksella kaupungin parhaat leipomukset.

Loppuillasta eksyttiin vielä ostoskatuhelvetin puolelle, mikä ei sitten naurattanutkaan enää yhtään. Zeil oli vielä seiskankin jälkeen niin täynnä shoppailuvimmaisia ihmisiä, ettei siellä meinannut päästä edes kääntymään. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin kiva huomata, että Frankfurtissa on muutakin nähtävää kuin megalomaaniset ostoskeskukset ja Euroopan Keskuspankki. Sovittiinkin yhdessä tuumin retkueen kesken, että lähiaikoina on uusi reissu mestoille luvassa.


Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram