Mainzin yliopiston lukukausimaksuun sisältyy pieni Semesterticket-niminen paperiläpyskä. Ei kannata antaa vaatimattoman ulkomuodon hämätä, sillä sen turvin me saamme reissata julkisilla ilmaiseksi niin paljon kuin sielu sietää - ei pelkästään Mainzissa vaan osassa Rheinland-Pfalzia sekä lähes koko Hessenin osavaltiossa. Täältä tullaan, Frankfurt, Wiesbaden, Darmstadt ja Marburg! Lähijunat olkoon toinen kotini!

Ilmeisesti opiskelijoista halutaan täälläpäin koulia myös kultturelleja persoonia, sillä kortilla pääsee myös kaupunginteatterin näytöksiin. Liput saa ilmaiseksi aikaisintaan kolme päivää ennen h-hetkeä, mutta en valita, kun normaalihinnat huitelevat 16-45 euron tienoilla. Kun kerta noin tuputetaan, niin kävimme mekin sivistäytymässä eilen Romeon ja Julian merkeissä. Yhtäkkiä koko Staatstheater tulvi vaihtareita.

Itse näytelmä edusti melko modernia visiota, mikä ei ihan justiinsa uponnut. Vuorosanat olisivat saattaneet pelastaa paljon, jos niistä oli jotain ymmärtänyt. Ihmiset kyllä hörähtelivät siihen malliin, että sukkelia verbaalinerouksia varmaan säkenöi joka suuntaan, mutta meitä kielipuolia ei kyllä hemmoteltu. Kuinka pirun hyvin sitä kieltä pitää muka osata, että pysyy edes jollain tasolla kärryillä, kysyn vaan?

Kostoksi pitää varmaan käydä katsomassa ennen joulua pyörivä Joutsenlampi. Siitäs saatte, saksankieliset!

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram