Jos minulta kysytään, parasta elämässä on ruoka. Yhtään liioittelematta olen aivan uskomaton ruokahedonisti. Syön lähes mitä tahansa, mieluiten tietysti 1) hyvää ja 2) paljon. Niinpä olen tällä viikolla ollut onnesta soikeana, sillä yhtäkkiä lähes kaikkeen vapaa-ajan ohjelmaan on liittynyt ruoka. Testasin saksalaisen kaverin kanssa Suomen hypetetyimmän avokadopastan, kävin urugualais-amerikkalaisen kämppäkaverin kanssa aamiaisella läheisessä kahvilassa, syötiin turkkilaisen kämppiksen laittamaa perinteistä menemen-aamiaista ja tehtiin koko talouden voimin  vohveleita. Halleluja!

Itse pääasian lisäksi parasta on yhdessä syöminen. Viihdyn Tampereen-yksiössäni muuten erinomaisesti, mutta ainainen yksin kokkaaminen ja syöminen on sekä surullista, masentavaa että epämotivoivaa. Oman lisänsä tuovat ulkomaalaiset kaverit. Italialaiset tuovat omat pastansa mukaan etkoille, ranskalainen tarjoili loppiaisen jälkeen perinteistä galette de rois'ta, ja tuo turkkilainen meneman eli tomaatti-paprika-kananmunasotku on sekä hyvää että ilmeisen helppoa tehdä. Kattaukseen on näissä puitteissa turha edes yrittää panostaa, mutta kulinaristi kiittää muuten! 

Olen viime aikoina hemmotellut itseäni myös juomapuolella. Presson ostin viime viikolla, ja ai että kahvi onkin sittemmin maistunut hyvältä! Vannoutuneena vinkun ystävänä rakastan myös Saksan viinikulttuuria. Perjantaina toteutin pitkäaikaisen haaveen: marssin paikalliseen kehuttuun viinikauppaan, pyysin myyjää suosittelemaan jotain uutta ja lähdin kolme sikahintaista pulloa kainalossa. Viinimaistajaiset pidän heti, kunhan raaskin nuo korkata.

4 kommenttia

 1. Nyt sitten kaikki reseptit talteen, jotta osaat tehdä kansainvälisiä pöperöitä jatkossakin!

  VastaaPoista
 2. Nams, hyvää ruokaa (ja viiniä) on kovin vaikea voittaa. Mäkin löysin tänään uuden hyvän (kohtuuhintaisen eli suomalaisittain naurettavan halvan) punkun! Sekä kokkasin ensimmäistä kertaa elämässäni linssejä. Ei huono päivä Berliinissäkään. :) Ja komppaan siskoas: reseptit talteen, oisko vaikka tulevia opiskelijabudjettiruokahittejä? (Huh mikä yhdyssana, mutta ihanaa, koska suomi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet ruoka(- ja viini)löydöt on aina parhaita! Vinkuissa Saksan hinta-laatusuhde on kieltämättä todellakin kohdallaan, mäkin maksoin noista järkyttävän kalliista 8-10 euroa per pullo. Jännittävää, miten saman rahasumman pulittaa Alkossa itsestäänselvyytenä ja täällä miettii, kehtaako noin hintavaa viiniä ostaakaan.

   Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram