Viikonloppu on hurahtanut taas epämiellyttävän nopeasti. Tässä vietän sunnuntain jämiä Saksan kakkoskodissani siskon sohvalla. Lauantain vietin suurimmaksi osaksi Mainzissa, missä välttelin fonetiikankokeeseen kertaamista lähtemällä aamupäivällä markkinoille ruokaostoksille. Tuomiokirkon kupeesta saisi vihannekset, leivät ja muut tykötarpeet ostettua kolmena päivänä viikossa, mutta sain potkittua itseni paikalle nyt ensimmäistä kertaa.

Sää ei ollut tällä kertaa morsian, mutta iloinen mieli reissusta tuli joka tapauksessa. Vähän erilainen ruokaostoskokemus kuin geneerisisten ruokakauppojen heviosastoilla, ja myyjätkin toivottivat hyvät viikonloput hymyillen hangon kekseinä. Mukaan tarttui muun muassa ainekset hokkaidokurpitsakeittoon, jolla pienellä hienosäädöllä saisi varmasti todella hyvää (esimerkiksi keittämällä perunat kypsiksi asti, eikä sauvasekoitinkaan olisi pahitteeksi. Saatan kuitenkin vielä palata asiaan, kunhan saan moiset pikkuseikat korjattua.)


Samalla reissulla kävin viereisessä kahvipaahtimossa ostamassa puruja sillä ajatuksella, että kun nyt kerta investoin pressoon, vedetään sitten kahvinkin kanssa överiksi. Kaupassa oli tarjolla kolmisenkymmentä eri papusorttia, jotka sai tietysti myös omalle keittimelle optimaalisesti jauhettuna. Täytynee aloittaa makutestailu kahvinkin suhteen. :]

Pakko muuten ylistää tuota Bodumin pressoa. Viskoin sen nimittäin tässä eräänä päivänä palasiksi pitkin tiskiallasta - ei ilmeisesti huvittanut tiskata. Parin ärräpään jälkeen tajusin googlettaa, josko pannuun löytyisi varalaseja, ja avot. Ei tarvinnut muuta kuin kipaista paikalliseen Stockan korvikkeeseen uutta ostamaan. Jotenkin se harmitti huomattavasti vähemmän kuin koko setin ostaminen toistamiseen.

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram