Sain Oililta aikoja sitten top 5 -haasteen, ja sain jotenkin vasta nyt ryhdyttyä tuumasta toimeen. Listaaminen olikin yllättävän vaikeaa, joten menin sieltä, mistä aita on matalin, ja helpotin tätä top kolmoseksi. Koti ei mulle tokikaan ole täällä steriilissä opiskelija-asuntolassa, vaan yksiöni Tampereella. Vastauksia pohtiessa iskikin akuutti ikävä omaan rauhaan astioideni keskelle. Puolet kuvistakin on peräisin kesältä ajalta ennen älyllistä kameraa ja nykyistäkään kuvausnäkemystä,  mutta menköön nostalgian piikkiin.

PARASTA KODISSANI

Se on yksiö! Kahdeksan hengen yhteisasuminen on täällä sujunut vallan mainiosti, mutta haaveilen silti ajasta, kun epäsosiaalisina päivinä ei tarvitse vältellä ihmiskontakteja keittiössä ja kaikki tavarat ja sotkut ovat omiani. Ylipäätään vasta muiden kansalaisuuksien kanssa mulle on käynyt ilmi, kuinka harvinaista on, että tässä vaiheessa opiskelijat asuvat jo jokseenkin älyllisissä asunnoissa.

Huonekalut. Useimmat ovat lapsuudenkodista tai mummolasta, pari on pelastettu roskalavakohtalolta. Rahansäästö on toki plussaa, mutta  parasta on, että mööbelit ovat muistuttamassa kersa-ajoista, suvusta tai sattumanvaraisesta rappukäytäväkohtaamisesta. Onneksi meillä taitaa suvussa kulkea hyvä maku, sillä kaikki saadut huonekalut miellyttävät kovasti silmää.

Tila. Neliöitä löytyy yhdelle hengelle ihan mukavasti ja ne on lähestulkoon fiksusti käytetty. Siivouspäivinä mielenrauha säilyy, kun joka nurkka ei ole täynnä tavaraa, ja kämpässä mahtuu vaikka harjoittelemaan ukemia, jos yllättävä inspiraatio koittaa.


KOSMETIIKKA

Olen sanalla sanoen laiska kaiken kosmetiikan suhteen, ja ilman siskon ja tädin erinomaisia lahjoituksia eläisin varmaan pelkällä ripsarilla ja kosteusvoiteella. Pitkän pähkäilyn jälkeen sain kuitenkin muutaman luottotuotteen puristettua kasaan.

Essien kynsilakat. Paras ja kestävin lopputulos, johon olen koskaan törmännyt. Näitä hamstraisin mielelläni kymmenittäin, varsinkin kun herkullisia värejäkin löytyy pilvin pimein.

Max Factorin False Lash Effect Mascara. Perusversio mustana kiitos. Sopii vielä opiskelijabudjettiin, levittyy hyvin ja sekä pidentää että tuuhentaa tynkäripsiäni. Olen pari kertaa kokeillut muitakin ripsivärejä mutta palaan aina tähän.

Bepanthen. Lähinnä kuivan kauden huulirasvana, pelastaa myös nirhamat ja ihottumat. Tuubini hukkui jonnekin pari viikkoa sitten, ja vasta nyt huomaan, kuinka kipeästi sitä kaipaan.


PARHAAT RUOKANI

Paahdetut kasvikset. Heitän mielikuvituksen puutteessa usein erinäisiä kasviksia ja juureksia uuniin oliiviöljyn, suolan, pippurin ja ehdottomasti rosmariinin kanssa ja syön salaatissa, kuskusissa tai lisukkeena sellaisenaan. Vaivaton kuin mikä ja maistuu aina taivaalliselta.

Kasvislasagne. Löysin joskus sattumalta Rajamäen viinietikan sivuilta munakoiso-kesäkurpitsalasagnen ohjeen, jossa valkoinen kastike korvataan mozzarellalla. Helppo ja maistuu aivan erinomaisen hyvältä, joten ihmekös tuo, että siitä kehittyi samantien luottoresepti.

Tiikerikakku. Bravuurini jo kouluajoista lähtien. Olen aina tykännyt kuivakakuista, ja tiikerikakussa erityisesti on retroa mummola-vibaa. Pomminvarma kahvipöytäherkku.


ARKEANI ILAHDUTTAVAT

Arjen estetiikka. Kauniit ja käytännölliset astiat, toimiva ja mielenkiintoinen arkkitehtuuri, älylliset tilaratkaisut. En halua ympäröidä itseäni asioilla, jotka eivät miellytä silmääni. Materialisti mikä materialisti, mutta täällä eniten ikävöimiäni asioita on ehdottomasti rakkaat astiani Tampereella.

Aamiainen. Päivän paras hetki, josta saatan haaveilla jo edellisenä iltana. Elämän suola on hitaat aamupalat, jolloin leivän lisäksi on tarjolla jotain ekstraa ja kahvia voi hörppiä rauhassa vartista aina pariin tuntiin. Aamiaisten aatelia on tietysti brunssi hyvässä seurassa.

Kahvi. Sumpin hifistelymahdollisuudet valkenivat minulle vasta tämän vuoden puolella. Kaikki lähti siitä kun ostin presson, mutta mopo karkasi lopullisesti käsistä käytyäni berliiniläisessä prokahvilassa. Halleluja, kahvi voi siis olla todella niin hyvää, ettei siihen edes halua laittaa maitoa! Papujen jauhaminen kuuluu nykyään aamurutiineihin siinä missä leivän voiteleminen.LEMPIESINEENI

Vinssu. Masentunut pehmokoira on minuakin vanhempi ja ollut halattavani kauemmin kuin jaksan muistaa. Saksaan en vanhusta ottanut, mutta kotiin palatessa se ansaitsee vakiopaikkansa sängyn päällä.

Artek A330S. Maailman kaunein valaisin teki melkoisen loven kukkaroon, mutta hetkeäkään en ole katunut. Kotiin oli aina mukava tulla, kun kyseinen kaunistus odotti eteisessä.

Tietokone. Läppäriltä löytyy puoli elämää: kuvat arjesta ja juhlasta, kaukaisemmat kaverit Skypen toisesta päästä, koulumateriaalit, herkullisimmat reseptit ja yksi uudehko harrastus, bloggaaminen. Ilman konetta tuntuu kuin raaja puuttuisi.


En haasta ketään, mutta tarttukoon listaan ken haluaa! Hauska näitä oli pohtia.


Kuva Artekin lampusta on peräisin täältä.  

***
My top 3 of various categories.

2 kommenttia

  1. Jee, sait vastattua! Mulle heräsi vaan kysymys, miksi en muka ollut tietoinen siitä, että Vinssu periytyi aikanaan sulle. Mysteeri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et vai? Johan se on ollut mulla varmaan viimeiset 20 vuotta ja rapiat.

      Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram