Uhosin viime lukukauden puolella, että varokaa vaan saksalaiset, kyllä minä vielä teistä kavereita saan! Sitä luulisi edesauttavan kyseisiin veikkoihin tutustuminen ja ylipäätään saksan puhuminen. Ja kuinkas sitten kävikään? Toinen lukukausi on alkanut, ja olen jo useampaan otteeseen havahtunut olevani seurueen ainoa ei englantia äinkielenään puhuva, parhaimmillaan suhteessa 1:8. Tällä menolla puhun kohta saksaakin brittiaksentilla.

Tämä päivä sentään valoi toivoa paatuneimpaankin kieliangstaajaan. Menin ja hankin itselleni muutaman tandem-parin, joista ensimmäisen tapasin tänään. Juttu luisti hyvin, ja kerrankin joku korjasi myös niitä vääriä sanavalintoja ja vääriä prepositioita, joita kuvittelen mukamas oikeiksikin. Illalla päädyin myös sattumalta uuden kämppiksen ruokittavaksi, ja siinä vierähti toiset pari tuntia saksaksi, eikä tunnu missään.

Ei tässä saksan määrässä sinällään mitään uutta ole, kaikesta englannista huolimatta olen aina kotona, koulussa ja muiden kuin brittikaverien kanssa sitä puhunut. Välillä on kuitenkin ihan mukava älytä, ettei sujuvalla, jollei nyt virheettömällä saksalla kommunikoiminen mikään itsestäänselvyyskään ole, ja että kyllä puolessa vuodessa on melkoista edistystä tapahtunut. Ryhmäkeskustelut natiivien kanssa on vielä aikamoista hepreaa, mutta enpä niitä ole juuri treenannutkaan. Sen sijaan yhytin itseni tässä eräänä yönä kaljakeskustelemasta yhden saksalaisen kanssa muun muassa geopolitiikasta, Molotov-Ribbentrop-sopimuksesta, konstruktiokieliopista ja Goethesta. No okei, Goethen kohdalla olin kyllä kuuntelevana osapuolena, nimim. käytin kirjallisuuskurssit Tampereella villasukkien neulomiseen. Voin sentään rehvastella, että vuosi sitten ei moinen olisi tullut kuuloonkaan.

Saksalaisten kommunikointia parhaimmillaan: Mein Nachbar stinkt - Gar nicht wahr!! - Doch!

I realised today that my german isn't that bad after all even though I find myself surrounded by Brits ever so often nowadays. It helps to have nice tandem partners and native flatmates who cook for you while you practice your german, or then of course you can go hardcore and discuss geopolitics, grammatic theories and Goethe with an unknown German you've randomly just met.

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram