Meille muutti viime kuussa viisi uutta kasvoa, mikä johti aivan uudenlaiseen ongelmaan. Uudet kämppikset ovat nimittäin niin kivoja, että jumitun tämän tästä keittiöön tunneiksi rupattelemaan. Siinä on kärsinyt niin yöunet kuin epäsosiaalisuuteni. Niinpä lähdin tässä eräänä päivänä viettämään laatuaikaa itseni kanssa ja päädyin ex tempore elokuviin yksin. Normaalisti kuulun siis niihin ihmisiin, joista on jotenkin kiusallista käydä yksin edes kahvilla, ja leffaankin päädyn yleensä muiden aloitteesta, joten hetkessä oli jotain historiallista.


Illan ohjelmaksi valikoitui Her yhdessä noista vähän pienemmistä ja sympaattisemmista teattereista. Cinefiili kaveri oli taannoin rankannut pätkän parhaaksi, mitä oli hetkeen nähnyt, ja täytyy kyllä yhtyä mielipiteeseen. Lähitulevaisuuteen sijoittuva tarina tekoälykäyttöjärjestelmäänsä rakastuvasta miehestä ei kieltämättä ensikuulemalta täysin vakuuta, mutta väärin! Elokuva on täynnä niin osuvia ajatuksia rakkaudesta ja parisuhteista ettei tosikaan, ja tekoälystä huolimatta lähestymistapa on ennen kaikkea humaani. Her kuvaa läheisyyttä, parisuhteiden monimuotoisuutta, oman egonsa voittamista. Pidin myös paljon siitä, millaiseksi tekoäly kuvattiin. Olkoonkin että elokuvan toinen päähenkilö on silkkaa koodia, Samantha on oma subjektinsa siinä missä ihmisetkin, mutta kuitenkin jotain muuta.

Inhimillisen ja koskettavan juonen ja loistavan näyttelemisen lisäksi elokuvan lavastus upposi kuin kuuma veitsi voihin. Lämpimiä värejä, isoja ikkunoita ja luonnonvaloa, ilmavia sisustuksia, arjen teknologiaa... Kyllä kelpaa tulevaisuus, jos se tuolta näyttää! 

Loppukaneetiksi vielä tiivistelmä: Katsokaa kaikki tämä elokuva!


Kuvat elokuvan kotisivuilta. Uppouduin samalla googlettamaan triviaa elokuvan muotoilusta, knoppitietoa löytyy täältä.

A few days ago I went to the cinema alone for the first time in my life. Very exciting but never mind that, the film Her was the best I've seen for a while! Everything in it was great: plot, acting, design, all. Luckily I was watching it alone so I could get all teary eyes without minding others. In a nutshell: watch this film! It's an order!

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram