Voi juhannus! Vaikkei tuo keskikesän juhla ikinä aivan vapun veroista sijaa sydämessäni ole saanut, ja viime jussikin meni raha-ahneesti töissä, on täällä viime päivinä jonkin asteista mökkimaisemaikävää ollut ilmassa. Jotain lohtua toi pitkä viikonloppu, kun torstai oli yllättäen taas joku lukuisista katolisista pyhäpäivistä, ota näistä jatkuvista vapaapäivistä nyt sitten selvää. Lisäksi saksalaiset sentään ovat rekisteröineet kesäpäivän pituuden sen verran, että Mainzin on vallannut perjantaista maanantaihin Johannisfest. Keskusta on Rheinin vartta myöten täynnä markkinakojuja, ruoka- ja olutstandeja ja viinitelttoja (sydän jälkimmäiselle) sekä hurjan näköisiä tivolilaitteita. Ihmisiä on tietenkin riittänyt tungokseen asti, ja eilen oli tuplapotti, sillä puolet vastaantulijoista oli jo valmiiksi kisaväreissä Saksan illan peliä varten. Kyseistä jännitysnäytelmää tuli tietysti myös itse katsottua sydän kurkussa parin tuhannen muun kanssa yliopiston screeniltä.

Mutta silti, sekametsät koivuineen, järvimaisema ja hiiltyneen makkaran vieno tuoksu. Mökkiviini ja huonot vitsit ystävien kesken. Onneksi Suomessa on ilmeisesti jäätävä sää, muuten saattaisi kotimaanikävä äityä akuutiksi.


The midsummer in Mainz isn't obviously anything compared the the finnish version but they do have Johannisfest here. The city centre is packed with stalls selling everything you can imagine, beer and food stands and what's best, wine tents! Yesterday was even more festive since Germany was playing in the evening. All is good but I still miss the crazy summer cottage mania back home.

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram