Hurraa, kuukausia uinunut ruoanlaittomotivaationi on osoittanut heräämisen merkkejä! Elin koko alkukesän lähinnä leivällä, salaatilla ja ihanien kämppisten kokkailuilla, joten oli jo aikakin aktivoitua. Suurin kompastuskiveni keittiössä on mielikuvituksettomuuteni ja kyvyttömyyteni soveltaa, joten kauppaan lähtiessä reseptit täytyy olla valittuna ja ruoka-aineet listattuna, tai päädyn joko a) ostamaan helpoimpia eineksiä (oodi saksalaiselle bratwurstille, suunnilleen ainoalle lihatuotteelle, jonka keittiöni on nähnyt) tai b) hankkimaan vain aamupalatarvikkeet johtuen yleisestä epäluulostani eineksiä kohtaan - ideaalimaailmassani kun ruokaa laitetaan itse ja jätetään valmiseinekset kaupan hyllylle. Jälkimmäisessä tapauksessa elän sitten todella pelkällä leivällä. Suurimman nälän yllättäessä olen pariin kertaan eksynyt jopa yliopiston mensaan joka kerta katkerasti katuen: jopa minä, lähestulkoon täysin kaikkiruokainen ja kaikkea muuta kuin nirso ruokailija ei voi olla ihmettelemättä, miten on mahdollista tehdä niin pahaa ruokaa ja vieläpä pyytää siitä rahaa. Karmivaa.

Kaikeksi onneksi ja terveydeksi eksyin tässä eräänä päivänä lempparini Eeva Kolun vanhaan Voisilmäpeliä-blogiin. Eevan reseptit ovat aiemminkin olleet kovassa kulutuksessa, mutta näissä viidestä kolmeen vuotta vanhoissa ohjeissa paistaa vielä kirjoittajan silloinen opiskelijatausta, johon voin samaistua tavallistakin paremmin. Voi kuinka vaivattomia ja halpoja ruokia, juuri passeleita laiskaan kokkailuun. Kuvassa vilahtavat munakoisopihvit esimerkiksi olivat naurettavan vaivattomia ja maistuivat salaatilla höystettynä erinomaisesti. Moisia helppoja ja yksinkertaisia raaka-aineita vaativia ohjeita voisi kerätä laiskojen päivien varalle useampiakin, ettei tosiaan aina tarvitsisi syödä sitä samaa salaattia paahdettujen vihannesten kera.

Tästä inspiroituneena ryhtiliike on jatkunut köökin puolella jo siihen pisteeseen, että pyöräytin eilen korvapuustit kämppisten lahjomiseen. Tänään alkaneella koesumalla ei toki ollut osaa eikä arpaa välttelyoperaatiossa.

***
I finally found my long lost cooking motivation. I discovered a few ridiculously easy recipies for lazy days and have managed to eat something more proper than just bread and yoghurt. Yesterday I got wild and baked cinnamon rolls for my flatmates - you could never guess it's exam time...

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram