Finland, Finland, Finland
The country I want to be

Erinomaista lyriikkaa Monthy Pythonilta! Puoli viikkoa Suomessa on mennyt rennosti maalaismaisemia kuvaten ja raikasta Suomi-ilmaa hengitellen. Olihan kaipuu kotimaahan poltellut jo viimeiset kuukaudet aika akuutisti.

Ja sitten kuitenkin aika nopeasti täällä heräsi kysymys, että tässäkö tämä nyt oli. Vajaan vuoden ulkomaanoleskelun ja viime viikkojen kotimaanikävän jälkeen en sitten kuitenkaan muuttunut ihmisenä lennon aikana Frankfurtista Helsinkiin tippaakaan, vaan astelin ihan samoine ajatuksineni Suomen maankamaralle. Kärsimättömyys meinasi aluksi yltyä känkkäränkäksi, kun olen huiman viikon täällä tuuliajolla ennen kuin pääsen muuttamaan takaisin omaan kämppään - ei sitten tullut heti mieleen, että perhettä ja kavereita on joka tapauksessa kiva nähdä, oli sitä maantieteellistä tukikohtaa tai ei.

Olen huono kestämään epävarmuutta, ja nyt ennen Tampereelle kotiutumista ja koulurutiineja tuntuu, että olen ihan yhtä epämääräisessä välitilassa kuin vaihdon loppupuolellakin. Tiedän kyllä, että kaikki normalisoituu koulun alkaessa nopeammin kuin ehdin kissaa sanoa, mutta nyt on selkeästi liikaa aikaa ajatella ja empiä, mitä tulevaisuudella muka on tarjolla. Hetkittäin osaan jo kuitenkin syleilläkin epätietoisuutta: sehän vain tarkoittaa, että elämässä on vaihtoehtoja. Pieni kriittinen katsaus tavoitteisiinsa lienee silloin tällöin ihan paikallaan, ja joskus erehdyn jopa pitämään sitä tunnetta vapauttavana! Sitten kun vielä ehdin rauhoittua nauttimaan hetkistä jatkuvan hoppuilun sijaan, saattaa tästä tulla vielä oikeinkin mainio elokuu.


And here I am, back in my wonderful home country with  lovely fresh air and nature everywhere. And yet I managed to develop somewhat of an existential crisis. What now? Has anything really changed? Although I'm very bad at dealing with uncertainties in life by nature, I've obviously grasped something since every now and then I don't find it that bad. After all, being uncertain usually means you have options. That can in fact be quite a releaving revelation.

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram