Kaikki loppuu aikanaan, ympyrä sulkeutuu, ovia sulkeutuu, aukeaa ja mitä näitä nyt on. Viimeiset hetket Mainzissa ovat käsillä. Laukut on pakattu ja huone lattian luuttuamista vaille luovutuskunnossa. Viimeinen yö koittaa siskon tutuksi käyneellä sohvalla, ja huomenna tähän aikaan istun jo koneessa nokka kohti kotimaata. 

Joitain asioita ei jää ikävä. Paikallinen byrokratiaviidakko meinasi viimeisinä viikkoina viedä järjen, asuntolan Hausmeistereiden tärkeimpänä työkriteerinä tuntuu olevan töykeys enkä ole vieläkään päässyt yli saksalaisten pakkomielteestä sisustaa kaikki mahdollinen kirotulla kermankeltaisella (yhdistettynä esimerkiksi kirkkaanvihreään, kuten meidän kämpillä. MIKSI?). Rehellisyyden nimissä vikaa miinusta joutui kuitenkin jo tovin miettiä, ja niin monta hyvää juttua tästä vuodesta jää, etten yritä edes listata niitä. Saksa on ihana maa, ja on kovin lohdullista, ettei näille seutukunnille ja useille tyypeille tarvitse heittää lopullisia hyvästejä. Itse asiassa seuraavan kerran olen täällä takaisin niin pian että naurattaa, ja mikäli raha ja aika vain riittävät, on käyntikutsuja kertynyt Euroopan-kierrokseksi asti. Kuinka paljon helpompaa onkaan lähteä, kun tietää voivansa aina tulla takaisin!

Mutta on se silti myönnettävä: just nyt on ihana palata Suomeen.


Today is my last day in Mainz. Everything is packed and waiting to be dragged to the railway station. I'm going to miss so many things here that I don't even know where to begin but right now it's time to go back home. 

Ps. Eka kuva ei ole Mainzia nähnytkään, se on Rheinin varrelta Rüdesheimista 

2 kommenttia

  1. Hyvää matkaa takaisin kotiin! Oli kiva lukea sun kokemuksistasi Saksassa sekä muuaalla keskieuroopassa, toivottavasti tarinat Suomessa jatkuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Hengissä selvittiin ja eiköhän tässä jutut jatku samaan malliin, kunhan pääsee tänne taas kotiutumaan. Onneksi voi vielä kuitenkin jatkaa saksan treenaamista sun blogia lukemalla! ;)

      Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram