Syksy toi tullessaan himon juureksiin ja oma keittiö innon tehdä juuresinspiraatiolle jotain. Viime vuoden tapaan päätin aloittaa suosikistani punajuuresta. Hyvältähän se maistuu, sitä ei käy kieltäminen, mutta parasta on kuitenkin se väri. Joka puolellehan se roiskuu mutta mitäs sitten – tiskaaminenkin on paljon kivempaa, kun pesuvesi on pinkkiä. Juurekset toimii nyt myös siksi, että yritän kouluttaa itseäni taas tavoille kylvettyäni rahaa vaihtovuoden aikana sinne tänne. Punajuurikeitto pienelle armeijalle ei maksa juuri mitään, ja laiskalle kokkaajalle siitä riittää pieni ikuisuus. Ja se väri!

Kätevänä emäntänä tässä eräänä päivänä myös sämpyläsatsin pakastimeen, ja kun niitä punajuuria yhä pyöri näkyvillä, surautin samalla punajuurihummuksen Kokit ja Potit -blogin mukaan. Ohjeeseen ei tosin tullut tahinia, joten liekö tämä nyt pikemminkin pelkkä punajuuri-kikhernetahna, mutta erinomaista siitä tuli joka tapauksessa. Sitruuna ja valkosipuli piristivät makua kivasti, ja saanko vielä hehkuttaa väriä?


Simppeleistä simppelein punajuurihummus

200g punajuurta
1 prk kikherneitä (esim. 380/230g)
1 valkosipulinkynsi
2-3 rkl sitruunamehua
1-2 rkl oliiviöljyä
suolaa

Keitä tai paahda punajuuret kuorineen uunissa. Jäähdytä, kuori ja pilko kulhoon. Lisää huuhdellut kikherneet ja muut ainekset joukkoon ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Maista ja säädä maut kohdalleen.

Ps. Ruokakuvaus, tuo murheenkryyni, vaatii selkeästi vielä treeniä. Kyllä minä vielä jonain päivänä otan oikeasti hyvännäköisiä kuvia syötävistä asioista!

***
Beetroot, my favourite! It tastes awesome and even better, everything turns bright pink or fuchsia. Doing the dishes is much cooler when the water is pink.

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram