Kun silloin tällöin sattuu pitämään silmät ja korvat auki, tulee mieleen, että ihan hyvin täällä Tampereellekin voisi leikkiä vaihtaria tai ainakin kansainvälistä ihmistä. Tiedä häntä, onko vasta vaihto avannut korvani vieraille kielille, mutta niihin törmää tätä nykyä joka paikassa. Bussissa kuulee melkein joka kerta jotain muuta kuin suomea, vapaa-ajalla tutustuu ulkomaalaisiin treenikamuihin ja kavereiden kavereihin. Yliopistosta en edes aloita. Voi kuinka ihanaa, Suomi suomalaisille -mentaliteetilla voisikin hiljalleen heittää vesilintua.

Vaihdon jälkeen Suomessa on ollut mukavaa viettää hengähdystaukoa. Saa puhua suomea, kertoa lukio- ja opiskelujuttuja ilman viiden minuutin selittävää alustusta. Tiedän mitä sanoa kaupassa ja varatessani lääkäriaikaa puhelimessa. Kaikki on niin ihanan helppoa mutta myös puuduttavan tylsää ilman mitään ulkomaalaiskontakteja.

Onneksi leipääntymiseltä pelastaa eilisen tapaiset päivät. Puhuin viisi tuntia saksaa joulutorilla (joskin kommunikaatioita hieman rajoitti toisen käyttämä käsittämätön saksin murteeksikin kutsuttu mongerrus) ja vietin iltaa suomalais-ulkomaalaisessa porukassa, josta tunsin yhden tyypin. Otettiin tyhjän baarin tanssilattia haltuun ja puhuttiin kolmea kieltä. Kiitos Suomi kun olet muutakin kuin pelkkiä suomalaisia!

***
I've realised only after exchange how many foreigners and immigrants there are in Tampere. How wonderful, it would get really boring if it was just us Finns alone here.

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram