Tampereelle kohosi hiljaittain Torni-hotelli, jota rakastavasti Mordorin torniksikin kutsutaan. Minä en ole vielä selvittänyt lopullista mielipidettäni tästä arkkitehtuurin taidonnäytteestä, mutta myönnettäköön, että jos ei se nyt aivan kylmäksi ole jättänyt, niin aika väliinpitämättömäksi kuitenkin. Uteliaisuus kuitenkin vei voiton, ja kaverin kanssa kahville suunnistettaessa päätettiin käydä testaamassa 25. kerroksen kahvilan näkymät.

Kyllähän sitä korkealla oltiin. Näkyala oli varsin mukiinmenevä, ja yläilmoista katsottuna Tamperekin näytti ihan kaupungin kokoiselta. Kahvilan sisustus oli myös positiivinen yllätys. Hitusen hengetön, sanoisin, mutta jotain raflaavan tynkää oli sentään haettu, ja nojatuoleihin oli mukava uppoutua. Muistitikulle ei näköalan lisäksi todistusaineistoa tarttunut, sillä oli liian kiire hautautua tyynyjen sekaan ja avautua elämästä ystävän kanssa kilpaa.

Ihan kiva kaiken kaikkiaan tuo Moro Sky Bar, joskin kuppilan mitä originellein nimi ansaitsee pitkän miinuksen. Kyllä tuolla voisi Tampereella vierailevat kaverit käyttää jo ihan maisemienkin takia, ja ensi kerralla saatan tarttua myös iltapäiväteehen leivosbuffetin kera.

***
There's a new 25-storey hotel in the middle of Tampere. I haven't decided yet what to think about the architecture but I have to admit that the view in the café on the highest floor is quite nice. The next time I get visitors I might have to take them there – and get to try the afternoon tea cake buffet myself. (Yes, it was a direct hint, my foreign friends.)

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram