Kenellekään ei liene jäänyt epäselväksi syvä rakkauteni kahviloita kohtaan. Yllätyksenä ei varmaan tule sekään, että Wienissä kuppilatarjonta on aavistuksen verran edistyneempää kuin Tampereella. Päätinkin tänne tullessani, että nyt on aika siirtyä seuraavalle tasolle. Kun missioni on joka tapauksessa etsiä käsiini niin monta ihkua kahvilaa, juottolaa ja syöttölää kuin aika ja raha vain sallivat, voin samantien ottaa asiakseni raportoida niistä urakalla bloginkin puolelle. Toteutus ainakin alkoi vahvasti. Ensietappini oli kirjakauppa-kahvila Phil, jolle on sadellut kehuja joka tuutista. Olen yleensä melko skeptinen moisesta konseptista: ei niitä kirjoja kuitenkaan kehtaa coolisti selailla ostamatta, ja mikäli kukkaro ei kestä joka visiitillä sekä kirjaa että kahvia, voisi kirjaputiikin ja kuppilan pitää aivan yhtä hyvin erilläänkin.

Phil sen sijaan on täydellinen poikkeus sääntöön. Kahvilapuoli on tarpeeksi kutsuva toimiakseen sellaisenaankin, mutta kirjavalikoima täynnä silkkaa helmeä, josta puolet tekisi mieli kotiuttaa samantien. Mikä parasta, tunnelma on juuri niin olohuonemainen, että kuppila soveltuu oikeastaan kaikkeen: perinteiseen kahvilanotkumiseen kavereiden kanssa, lukuhetkiin nojatuoliin hautautuneena, työskentelyyn, yksinäiseen pikavisiittiin, you name it. Kirsikkana kakun päällä taustalla soi hipsteriuskottava bassojytkemusiikki, tietenkin LP-soittimelta. 


Hintataso Philissä ei ole varsinaisesti kaupungin alhaisimpia mutta varsin siedettävä kuitenkin. Tunnelma on sitä paitsi niin lyömätön, että kyllä siitä voikin maksaa jo hieman ekstraa. Jos lompakko pullistelee vielä kahvi– ja kirjavarantojen tyhjentämisen jälkeenkin, on mestan kaikki huonekalut ja musiikit toki myös myytävänä.

Kerrassaan kätevä löytö tämä kuppila on jo senkin vuoksi, ettei meillä ole kämpillä älyllistä olohuonetta tai muuta löhöpaikkaa. Ei haittaa, löysin korvikkeen!


Phil
Gumpendorfer Straße 10-12
1060 Wien

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram