Selasin jo Suomesta käsin ahkerasti Google mapsia ja havaitsin tiedossa olevan sen verran parin kolmen kilometrin etäisyyksiä, että pyörän hankkiminen voisi olla varsin älykäs veto. Hoidin homman saman tien alta pois, ja olen päässyt rullaamaan pitkin Wienin katuja tukka hulmuten aina keskiviikosta lähtien.

Mutta. Pyöräilykertani on Tampereellakin jääneet varsin vähiin, ja viimeiseen pariin vuoteen fillari on tyytynyt keräämään pölyä varastossa. Loogisena seurauksena tästä on se, etten oikeastaan osaa ajaa kaupungissa, jossa pyöräilijöidenkin olisi suotavaa noudattaa jonkinlaisia liikennesääntöjä. Wien vaikuttaa ihan pyöräilijäystävälliseltä mestalta, mutta olen siitä huolimatta pitäytynyt lähinnä kotikaupunginosan tutuilla ja turvallisilla kaduilla ja keskittynyt pysymään hengissä.

Harjoittelu tekee kuitenkin mestarin, ja eilen kävin taas pyörälenkillä törttöilemässä liikenteen joukossa. Tuli samalla taas todettua, että mikäs näillä kulmilla pyöriessä. Siinähän se Habsburgien kesämökki Belvedere nimittäin tönötti melkein kotikulmilla, hyvä etten ajanut päin. Tällä kertaa kävin tsekkaamassa vain puutarhan näkymät pikaisesti, mutta täytynee joku kerta jatkaa turisteilua sisälle asti, sillä mitä olisi Wien ilman Gustav Klimtiä? Taidepläjäys siis tiedossa, kunhan tässä ehtii.

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram