Kyläillyt ystävä avasi saapumisiltanaan Google Mapsin, näpytti Wienin maailmankartalle ja arpoi huntturissa tästä lähettyviltä paikkakunnan. Haaviin osui Baden bei Wien, ja puolen minuutin kuvahaun jälkeen valinta sai molemmilta hyväksynnän. 

Seuraavana päivänä löydettiin sitten itsemme 20 minuutin lähijunamatkan päästä Wienistä never heard pikkukaupungista, ihan vaan koska voitiin. Pikagooglaus paljasti, että Baden on parinkymmenen tuhannen asukkaan kylpyläkaupunki, josta löytyy myös kasino. Juuri muuta siellä ei sitten olekaan tarjolla, ja wieniläiset kaverini ovat kummastelleet ehkä ihan aiheesta, miten ihmeessä me sinne päädyimme.Näillä eväillä kuitenkin mentiin. Kamera lauloi pilvisestä säästä huolimatta, eikä syynä ollut aivan pelkästään uuden kameranomistajan maaninen into kuvata kaikkea liikkuvaa ja liikkumatonta. Badenin keskusta oli nimittäin oikein söpö prameine minipytinkeineen, olkoonkin että sen kiersi puolessa tunnissa. Kahvitteluun, kirjakauppakierrokseen ja laiskaan haahuiluun saatiin kolmisen tuntia kulumaan. Sitten suuntasimme takaisin Wieniin varsin tyytyväisinä reissuumme.

Käyn nykyään niin ylikierroksilla, että jopa kotikulmien näyttö vieraileville kavereille lipsahtaa helposti aikataulujen pohtimiseksi. Sitä ongelmaa ei Badenissa ollut, ihan jo siitä yksinkertaisesta syystä, ettei siellä määräänsä enempää nähtävää kertakaikkisesti ollut. Oli erityisen rentouttavaa haahuilla ympäriinsä ilman kellon tuijottamista saati paineita ottaa kaupungista Kaikki Mahdollinen irti. Ystävälle siis vielä lämpimät kiitokset tämän ex tempore –konseptin esittelemisestä!


6 kommenttia

 1. Tällasta matkailua pitäis harrastaa useemminkin! Se vaan tosin ehkä vaatis, että vaikuttaisi jossakin Keski-Euroopassa, koska ajatus päiväretkestä esim. Mäntsälään ei oikein inspiroi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä yleiset puitteet saattaa vähän vaikuttaa. Turismi Rajamäellä taitaisi myöskin lähinnä masentaa. :'D

   Poista
  2. No mut hei onhan siinä lähellä ainakin Porvoo! Rajamäkeä en kyllä mäkään voi valitettavasti suositella. Sitäkin parempi idea on tietenkin pakata ukot mukaan (tai jättää kotiin) ja suunnata tänne! Tadaa!

   Poista
  3. Mutta jos tarkoitus oli arpoa joku paikka niin millä tuurilla voi muka osua kohalle joku sympaattinen suomalainen pikkukaupunki :D Ajatusta Saksasta (hehhehhee) on täällä väläytelty muutamaan otteeseen, joten voipi olla että vielä pamahetaan porukalle teiän kulmille joku kaunis päivä.

   Poista
  4. Saksahan on aina hyvä ajatus! Tänne vaan!

   Me ollaan muuten uutena vuotena Nöykkiössä. Etteks te asu jossain ihan siinä lähihuudeilla?

   Poista
  5. En tiedä voiko Latokaskea lähempänä Nöykkiötä edes asua eli tervetuloa kylään sitten vaan :D

   Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram