Vuosien varrella olen todennut kuuluvani siihen kerhoon, jonka joulufiilis on näihin aikoihin kroonisesti kateissa. Joulukuun vaihtumisen meinasin tälläkin kertaa unohtaa aivan tyystin, adventeista puhumattakaan. Eikä nyt edes aloiteta niistä joululahjoista. 

Vaan onneksi joka vuosi hätiin tulee itsenäisyyspäivä! Kyllä siinä sinivalkoisessa paatoksessa, kahden tunnin kättelyseremoniassa ja joulutorttuyliannostuksessa on aivan oma pre-christmas-tunnelmansa, joka pesee kaikki pikkujoulut kuusi-nolla. Aivan parasta on viettää itsenäisyyspäivää ulkomailla. Suomessa en ikinä vaivaudu leipomaan pipareita ja muutkin joulunodotukseen kuuluvat traditiot valmisglögin ostamista ja korkeintaan kahta joulutorttuerää lukuun ottamatta jäävät haaveeksi. Täällä sen sijaan suomalaisia Oikeita Jouluasioita ei liiemmin kaupasta osteta ja muut kansallisuudet lähinnä kohottelevat kulmiaan presidentin vastaanottoa ynnä muita traditioita selitettäessä. Ei haittaa pätkääkään, kunhan tarjolla on yhtä nostalgiankaipuisia kanssapatriootteja, joiden kanssa heittäytyä sitä suuremmalla vaivannäöllä ja hartaudella juhlahumuun. Toimii poikkeuksetta!

Tällä erää itsenäisyyspäivä kului siskon luona expatrioottiseurassa. Suomi-tapaksien toteutus jäi hieman aikapulan jalkoihin, mutta mäti-smetanasaaristolaisleivät, lohi-ruissipsisuupalat, piparkakut ja minijoulutortut juustolautasen kera riittivät nekin kyllä ähkyksi asti. Linnan juhlat -bingoakaan ei ehditty tehdä, mutta onneksi ensi vuonna voi nämäkin puutteet korjata. Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram