Sisäinen kahvihifistelijäni havahtui tässä hiljattain horroksestaan. Hieman aamu-uninen se on vieläkin, mistä syytän lähinnä harjoittelua ts. toimistolla latkittuja kahviämpärillisiä. Sen kyllästämisen jälkeen harvemmin tekee mieli iltakahvia, voin kertoa.

Joka tapauksessa kesällä kahvinkeittimeksi hankittu Aeropress on päässyt pikkuhiljaa taas tositoimiin, ja kävinpä tässä eräänä päivänä hankkimassa Kunnon Papuja katu-uskottavasta Kaffeefabrik-minikuppilasta. Säästölinjalaisena olin tähän mennessä kitkuttanut paikallisen Pauligin eli Julius Meindlin pavuilla. Kyllähän niistä kahvia sai aikaan, mutta puolitoista vuotta (!) vanha pakkauspäivämäärä ei suuresti lämmittänyt sydäntä. 

Toista se on guatemalalaisten vastikään paahdettujen papusten kanssa. Pakettia avatessa kahvintuoksu lävähti samantien vasten kasvoja, ja makuerot ovat samaa luokkaa. Se näissä tuoreissa kahveissa on mukavaa, että jopa allekirjoittaneen varsin rajalliset makunystyrät saavat näistä irti ihan eri vivahteita tasapaksun kofeiiniliuoksen sijaan. Haaveilenkin heittäväni pihiydellä vesilintua myös Suomessa, mitä kahviin tulee. Välinehifistely kun ei kauas kanna, jos kahvipavuista ei ole mihinkään.

Ja onhan kupillinen hyvää kahvia nyt vaan paras tapa aloittaa viikonloppuaamut.


2 kommenttia

 1. Uuh, Aeropress!

  Ja sait siis mukinkin ostettua! Mä en tiedä mikä muhun iski, katselin noita kaupassa, mutta huolimatta rakkauskuosistani numero yksi en jotenkin lämmennyt. Ehkä se toimii vaan kankaana (ja tarjottimena, ja ja)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kuin sainkin! Vähän samaa mietin itsekin, ja oikeastaan toi olisi ollut mustana ehkä kivempi. No, onhan tämä nykyinen jouluinen jos ei muuta, ja sitä paitsi meidän kämpän mukit tuntien oon ryystänyt Kaiken tuosta.

   Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram