Ystävän alivuokralaisena asumisessa on puolensa. Kiistattomasti paras niistä on keittiön varustelutaso. Puutteellisen säilytystilan vuoksi jätin suurimman osan omista tavaroistani säilöön, mutta rakkaista astioistani ja keittiövälineistä en ollut valmis olemaan erossa yhtään pidempään kuin oli pakko. Voinette kuvitella lopputuloksen, kun meikällä oli jo etukäteen enemmän astioita kuin järjellä on perusteltavissa. Mukit, kupit ja kirnukat vievät liioittelematta kämpän säilytystilasta puolet.

Ihan parasta on, kuinka me vuokraemäntäni kanssa täydennetään toisiamme. Minä toin yhtälöön sauvasekottimen ja kahvinkeittovälineet ja sain vastineeksi sähkövatkaimen, blenderin ja vohveliraudan. Ensimmäisen kuukauden täällä elinkin vihersmoothiella, ja mainitsinko jo ne vohvelit?! Astetta paremmin varusteltu keittiö on muutenkin opiskelijan luksusta. Kerrankin eivät lusikat lopu kesken, oikeankokoisia kattiloita piisaa ja juomalasin voi valita fiiliksen mukaan (Kartio vai Sarjaton? Tai sittenkin Hotcool?). 

Tässä vuosien varrella paikasta toiseen muuttaessa on tullut huomattua, että aika vähälläkin materialla pärjää. Rakastan täysiä kirjahyllyjä, mutta kuinka usein hartaudella hamstrattuihin kirjoihin tulee muka palattua, jos niitä nyt ylipäätään lukee ensimmäistäkään kertaa? Puolet vaatteista joutaisi kirpputorille, ja kaikennäköistä roinaa kertyy muutenkin nurkkiin pyörimään. Mutta niin paljon kuin tavarasta eroon hankkiutumisesta haaveilenkin, ei into ulotu sinne köökin puolelle lainkaan. Mitä paremmin ja esteettisemmin varusteltu keittiö, sitä onnellisempi elämä. Tiskikoneen jos vielä saisi, niin onneni olisi varmaankin täydellistä.

2 kommenttia

 1. Mä olen laittanut surutta ison osan kirjoista eteenpäin. Mutta astioitahan ei voi koskaan olla liikaa! Toisaalta, niitä myös käytetään päivittäin ja sillä todellakin on väliä millaisesta mukista aamukahvinsa juo.

  Keväällä meillekin muutti vohvelirauta. Oon aina mieltänyt sen sellaseksi turhuusmööpeliksi, mutta vielä mitä! Eihän tuon enempää mikään voi tuoda viikonlopun aamupaloihin luksusta - jos vaan jaksaisi joskus oikeesti paistellakin niitä vohveleita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täysin samoilla linjoilla. Astioiden kohdalla enemmän on todellakin enemmän, ja ulkomaisten solukämppien kyseenalaisen astiaestetiikan jälkeen ei huvita katsella enää Tampereella rumia kahvikuppeja.

   Vohveliraudan kanssa on käynyt itsellekin vähän samalla tavalla. Pitäisikö toukokuun teemaksi ottaa vohvelikestit, niin pääsisi koje kunnolla käyttöön? :D

   Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram