Terveisiä täältä Etelä-Pohojammaalta eli tuttavallisemmin Eepeeltä! Aloitin viikonlopun reteästi lauantaina aamukahdeksan tentillä ja puksuttelin sitten suoraan junalla vanhempien huomaan leputtamaan pänttäyksen rasittamia aivopolojani.

Kyseisen kurssin tenttiminen oli astetta pitkällisempi ja hermoja raastavampi prosessi (nimim. ensimmäinen yritys maaliskuussa). Kaikkien harmaiden hiusten jälkeen kunnialla selvitetty tentti oli siis varsin hyvä syy kahville kakun kera. Siksipä (ja ihan muuten vaan) testattiin lähistön uusinta kahvilaa. 

Vanhassa, erittäin vaaleanpunaisessa puutalossa Ilmajoella sijaitsee sisustusliike ja kahvila Mallan Makeat. Pastellivärejä ei olla säästelty sisätiloissakaan: koko pytinki on ikkunankarmeja, astioita ja sisustustavaroita myöten silkkaa vaahtokarkkiväriä. Ei toki visuaalisesti ehkä se omin tyylini, mutta kaikessa överiydessään kahvila oli kyllä tosi soma, pakko myöntää.Kutsukaa cityjuntiksi, mutta näin persoonallisen kahvilan löytäminen Ilmajoen kokoisesta pikkupaikkakunnalta oli oikein positiivinen yllätys. Tuskinpa nämä paikat pysyisivät siltikään pystyssä ilman itse asiaa eli vakuuttavaa ruokapuolta. Tässä tapauksessa en ihmettele suosiota. Kahvi ja kiitettävän kokoinen leivospala viidellä eurolla ei budjettia kaada (terveiset vaan Tampereen 6,90 euron kakkupaloille) eikä maussa ollut kyllä valittamista. Nomen est omen: yllättäen ainakin suklainen kinuski-pähkinäleivos ja pavlova paikkasivat kolottavan sokerihampaan, eikä tarjooma näyttänyt liian vähäsokeriselta muutenkaan. Kakkuvitriinin lisäksi saatavilla oli vohvelibuffettia ja Minetti-jäätelöitä. Onko kumpikaan muka koskaan osoittautunut huonoksi ideaksi?

Kaiken kaikkiaan on tällaiset pienet ja persoonalliset kahvilat lämmittävät mieltä yhtä lailla syrjäisemmillä seuduillakin kuin Mansessa ja Helsingissä. Jos satut koskaan eksymään Ilmajoelle päin, kannattaa ehdottomasti iltapäiväkahvit käydä ryystämässä Mallan luona. Ja kun nyt sille linjalle lähdettiin, Kauhajoeltahan löytyy myös varsin symppis kahvila Valkoinen Puu, ihan vain jos kahvihammasta jää vielä kolottamaan.


Asematie 18
60800 Ilmajoki 
(Huom. auki vain to-la) 

2 kommenttia

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram