Bernissä on menossa kolmas päivä, joten lienee jo korkea aika päivittää akuuteimmat kuulumiset. Kämpän netti on lakossa, joten ulkoistin itseni erittäin uskottavaan tapas-kahvilaan café con lechen äärelle dataamaan.

Ensikosketukseni Sveitsiin oli pari tuntia Zürichin vanhassakaupungissa pyörimistä. Havainto 1: Meikä on näillä hinnoilla konkurssissa puolessavälissä kesää. Jälkikäteen rauhoituin, kun älysin ettei Zürichin rautatieaseman viereinen parempien ihmisten ruokakauppa ole välttämättä kaikista kuvaavin hintavertailukohde. Kyllä täällä silti päässee tarvittaessa rahoistaan eroon ilman suurempaa vaivannäköä.

Havainto 2: Tämä maa on ihan naurettavan kaunis. 1500-luvun arkkitehtuuri on kovin somaa verrattuna Wienin empire-pompöösiin, ja sama meno jatkuu Bernin vanhassakaupungissa. Joka paikka vihertää, ja turkoosi Aare-joki näyttää lähinnä värjätyltä. Kävin eilen tarkastamassa työpaikan, ja rakennuksen kattoterassilta näkyy lumihuippuiset Alpit. Hei ihan oikeasti tyypit, rajansa sillä ylisuorittamisellakin.

Havainto 3: Täällä puhutaan jotain kummallista kieltä, jolla ei ole mitään tekemistä saksan kanssa. Jotain samaa Swiizertüütschissä on kuin suomessakin, kai se on se jokaisen tavun ääntäminen kotoisan saksalaisen nielemisen sijaan. Lisäksi kurkkuäänteistä tulee hollanti mieleen. Joka tapauksessa en tajua tästä sanaakaan. Luojan kiitos tyypit osaavat standardikieltäkin, muuten olisi aika epäsosiaaliset kolme kuukautta tiedossa.

Ylipäätään olen täällä aika pihalla. Siinä missä Wieniin tuli vuosi sitten molskahdettua kuin kala veteen, tuntuu Sveitsi kovin vieraalta maalta. Käsittämätön kieli, eri valuutta ja surrealistiset maisemat pitävät eksotiikasta huolen. Vaan mikäs siinä, ollaan nyt sitten oikeasti ulkomailla. Eloa auttaa myös mahtava chileläinen kämppikseni, joka adoptoi meikän välittömästi. Juu, kyllä tästä vielä hyvä kesä tulee!


5 kommenttia

 1. Jee! Mä tsekkaan piakkoin kalenterin, ehkä pääsisin jälkikasvun kanssa kylään joskus täsä!

  VastaaPoista
 2. Sveitsissä on kyllä tosi helppoa päästä rahoistaan, eikä tarvi edes tehdä mitään spesiaalihankintoja. Mun korvat ei oo Genevessä juuri päässeet altistumaan sveitsinsaksalle, mutta ne keskustelunpätkät mitä jossain oon kuullut, ei kyllä myöskään täysin ole avautuneet. Mutta nättiähän täällä todellakin on :)

  Mun täytyykin raportoida sitten kun olen Berniin päin jalkautumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kieltämättä rahat polttele turhan pitkään taskussa, varsinkaan jos ei sattumoisin ole muutenkaan kovin tarkka masseistaan, terv. allekirjoittanut... :D

   Oon kuullut huhua, ettei Genevekään mikään rumin paikka maailmassa ole. Saako raportoida takaisin, jos olen joskus siellä päin piipahtamassa? ;)

   Poista
  2. No ehdottomasti, saa ja pitää! :) Kyllä täällä kannattaa poiketa turistipyörähdyksellä, on vuoret ja järvi ja iso vesisuihku järvessä. Ihan nättejä rakennuksiakin löytyy. Ja YK ja Punainen Risti.

   Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram