Bern ei varsinaisesti lukeudu maailman hipsteripääkaupunkeihin. Maaseudun ympäröimä pikkukaupunki on söpö ja symppis, mutta hip-mestat löytääkseen täällä pitää nähdä jo vähän vaivaa.

Mutta kyllä niitäkin paikkoja on! Tämä todistettiin viimeistään, kun suunnattiin juhannusviikonlopun vieraiden kanssa Wartsaal-kirjakahvilan brunssille. Lähiökahvila oli just eikä melkein allekirjoittaneen makuun: siisti mutta kotoisan kulunut sisustus, hyvää cappuccinoa, letkeää lauantaimusiikkia sekä kohtuulliset brunssiöverit erinomaisella hinta-laatusuhteella. Tarjoilijat olivat kovin sympaattisia (sitä opin arvostamaan viimeistään Wienissä) ja taisivat tykästyä seurueemme parivuotiaaseen herrasmieheen. Kaiken kaikkiaan kahvila on niitä hyvän mielen paikkoja, jonne minä olisin jäänyt mielelläni asumaan. 


Kuten trendinä on kai muuallakin, alkaa Berniin näemmä pikkuhiljaa kertyä elämää lähiöihinkin. Näin tiiviissäkään kaupungissa nuori asiakaskunta ei enää halua aina lähteä keskustaan kahville tai yksille, ja lähiöräkälöiden ohella naapurustoihin perustetaan oikeasti kivojakin paikkoja. Meikäläinen hyväksyy tällaisen kehityksen suurella rakkaudella. 

Parasta on, kun symppispaikat keräävät muitakin yrittäjiä. Niin myös Lorrainestrasselta löytyi heti Wartsaalin vierestä ihastuttava second hand shop sekä cool ituhippiruokakauppa (Club Mate vihdoin bongattu Sveitsistäkin, eläköön!). Ei liene siis yllätys, että suunnitelmissa on jo eksyä noille seuduille toistamiseenkin.


Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram