Oon heinäkuun mittaan päässyt kiitettävään zen-tilaan. Blogia pidemmän aikaa seuranneet ovat varmaan huomanneet, ettei moinen olotila ole meikäläiselle se kaikista yleisin. Eräänä päivänä täällä havaitsin kuitenkin, että meikähän on lomalla! Riittää ilmestyä töihin puoli ysiksi viisi kertaa viikossa, ja kahdeksan tunnin jälkeen aivot voikin heittää taas narikkaan. Ei stressiä, paineita tai to do -listoja vaan aurinkoa, uusia maisemia ja rentoilua.

Zen-fiilistä ei ainakaan haitannut, että viime viikolla kylään saapui kaksi rakasta painiakkaa. Se oli itsellekin neljän päivän irtiotto arjesta (Ei sillä että se arki nyt niin raskasta täällä Keski-Euroopan kesässä olisi muutenkaan). Vieraiden kanssa tulee kummasti koluttua uusia nurkkia ja tehtyä asioita, jotka muuten jäisivät rutiinien jalkoihin. 


Suurempia ohjelmanumeroita meillä ei ollut, mutta mutu-tuntuma osoittautui jälleen kerran parhaaksi ratkaisuksi. Yksi päivä kuljetti meitä brunssiähkyn jälkeen Bernin kotivuorelle ja sieltä lehmälaidunten kautta sattumalta tuntemattomiin hipsterijuhliin. Toisena käytiin junamatkan päässä Interlakenissa, noustiin 1400 metriin ja ihailtiin mielettömiä alppimaisemia. Yksi hullu pulahti iltapiknikillä Aare-joen vietäväksi, ja me kaksi seurattiin perässä - aika saavutus varsinkin tällaiselle puoliuimataidottomalle vesifobiselle. 

Ruoka oli perinteisesti suuressa osassa. Haettiin markkinoilta hekumallisen hyviä juustoja, tuhottiin useampia hedelmävuoria ja kokattiin jumalaisia pastasettejä (tai siis yksi kokkasi ja me muut väittelimme tiskivuoroista). Hereilläoloajasta varmaan puolet kuluikin notkuvien aamupalapöytien ja kynttiläillasten äärellä. 


Puitteet olivat siis kunnossa, mutta parhaan pitkästä viikonlopusta teki seura ja oma pääkoppa. Oltiin vain todella kiitollisia kaikesta, mitä eteen tuli ja sanottiin se myös varsin usein ääneen. Joissain asioissa onnea ei todellakaan kannata pitää vakan alla, vaan tuplata se jakamalla ilo suureen ääneen. Tämä taktiikka toimi ainakin näiden naisten kanssa täydellisesti. 

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram