Viime viikolla naputtelin vielä työsähköposteja Bernissä ja kokkasin kämppiksen kanssa perinteeksi muodostuneen arkiviinipullon äärellä. Perjantaina tutkin 30 asteen helteillä Zürichin katuja, . 

Sittemmin olen ilmestynyt aamuyöstä (emännän suureksi riemuksi) tamperelaiseen väliaikaismajoitukseen ja herännyt seuraavana päivänä viettämään kaveriporukan ensimmäisiä, supi-suomalais-saksalaisia häitä Sastamalassa. Kesähäissä ei voine mennä kovin pieleen vaikka yrittäisikin, ja nämä nimenomaiset kestit olivat silkkaa superlatiivia. Häähuuman lisäksi kyseessä oli tällä kertaa opiskeluporukan varsinaiset kokoontumisajot: meikän lisäksi kaukojäseniä saapui Lapista ja Chilestä asti. Parempaa kesän loppua ja syksyn alkua en voi edes kuvitella.


Lähes läpitanssitun yön jälkeen ollaan siirrytty takaisin Tampereelle toipumaan. Ilmassa on syksyn tuntua (muun muassa sateen ja +13 lämpöasteen muodossa), ja yllättäen se ei ahdistakaan. Iltakävelyllä on katseltu auringonlaskua Näsijärven rannalla ja haettu omenat Petsamon omakotitaloidyllistä. Ostin kirjakaupasta upouuden vihkon ja kyniä lukuvuoden aloittajaisiksi, ja tyhjät sivut tuntuvat huutelevan pitkästä aikaa muistiinpanojen perään.

Alkuviikko kuluu vielä ystävän nurkissa kämpässä, joka huokuu boheemia onnellisuutta. Omaa muuttoa odotellessa on hyvä kuunnella The Nationalia ja Puolasta raahattua random-vinyyliä, keittää hunajamelonia muistuttavasta kesäkurpitsasta litrakaupalla kasviskeittoa ja nauraa ei-millekään. Tampere tuntuu samalta kuin ensimmäisenä opiskelusyksynä, raikkaalta ja kotoisalta.


2 kommenttia

  1. Alkusyksy on kyllä näistä mainituista syistä ihan parasta aikaa! Sen taika toimii tosin oikeastaan vain Suomessa, kun kesän ja syksyn raja on kuitenkin niin selkeä. Se uuden alun tuntu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta heti toukokuun ja (oikean) kesän jälkeen! Niin, on siinä tosiaan miinuksensakin, ettei Keski-Euroopassa taida oikein olla muita vuodenaikoja kuin kesä ja syksy.

      Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram