Yksi ihastuttava Hesan nainen ramppaa tätä nykyä säännöllisin väliajoin Tampereella opintojen perässä. Kannatin ratkaisua ehdottomasti: kuinka huippua onkaan nähdä kerran viikossa lounaan merkeissä sen perinteisen parin kuukauden hiljaisuuden sijaan. 

Plussana ulkopaikkakuntalaisen kanssa tulee tehtyä muutakin kuin jumitettua yliopistolla. Tällä viikolla tehtiin kulttuuriekskursio Sara Hildenin taidemuseoon – kaikkien näiden Tampere-vuosien jälkeen se oli ensimmäinen kerta allekirjoittaneellekin. Keskellä Särkänniemiä sijaitsevaan museoon oli kummaa mennä, kun ympäröivä huvipuisto oli aivan tyhjä ja hiljainen. 

Museossa kesästä asti pyörinyt Ron Mueckin näyttely on ollut hämmentävän läsnä sosiaalisessa mediassa, ja ainakin meikän Instagram-feedin perusteella ilmeisesti jokainen Tampereella liikkuva henkilö on käynyt sen katsomassa. Rehellisyyden nimissä koko setti olisi ilman hypeä jäänyt varmaan välistä: Instagramin selfiet valtavan, hyperrealistisen vauvan kanssa eivät puhutelleet minua erityisen paljon, mutta kerrankos sitä kun kaikki muutkin.

Näyttely oli kuitenkin 4 euron opiskelijalipukkeen arvoinen, ja pari ei niin some-kyllästettyä teosta herättivät ajatuksen jos toisenkin ihmiselosta, yksinäisyydestä ja turvasta. Ja onhan nuo veistokset yksityiskohtineen hämmentävän vakuuttavia. Itse museon ankeasta interiööristä en sen sijaan päässyt yli. Vanhassa betonimöntissä olisi vaikka paljon potentiaalia, joka on pilattu harvinaisen hyvin kalsealla laattalattialla ja kelmeällä valaistuksella. 


Jos nyt kuitenkin haluaa käydä itseään sivistämässä, Mueckin näyttely on vielä 16.10. asti Tampereella. 

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram