Lokakuun ensimmäinen maanantai on ollut asiaankuuluvan tahmea. Sellainen Nyt-liitteen pöllömaanantai, tiedättehän.

Siinä missä tahmamaanantait tuntuvat yleensä universumin mielivaltaiselta epäreiluudelta, olen tällä kertaa ollut kuitenkin ihan sujut maailmankaikkeuden kanssa. Mennyt viikonloppu oli nimittäin kaksi ja puoli päivää silkkaa onnellisuutta, joten väsy ja opintojen suossa kahlaaminen ovat ihan okei näin vaihteeksi.

Mitään päräyttävää ei sinänsä tapahtunut. Kukaan ei kosinut, en saanut töitä (buu) enkä voittanut edes lotossa. Kavereita sen sijaan näin vaikka kuinka. Korkattiin kahden Tampere-naisen kanssa punkkupullo ja juoruttiin miehistä, Ranskoista ja tutkimussuunnitelmista. Paikallisystävä kierrätti vuosikausia puheeksi jääneellä Westside-kierroksella Länsi-Tampereen puskissa ja puutalolähiöissä. Vedettiin brunssilla aivan pannariöverit ja haaveiltiin tulevaisuuden proggiksista. Vietin Helsingissä neljä tuntia pienen asunnon suurissa tupareissa. Tapasin vanhoja tuttuja viiden vuoden takaa ja tutustuin uusiin.


Koko viikonlopun rinnassa vallitsi täyteen puhalletun ilmapallon kokoinen onnellisuus. Yleensä ystävät vain ovat, ei niitä sen kummemmin ajattele. Joskus puhutaan samoista jutuista, joskus eri asioista ja joskus ei edes kuunnella mitä toinen sanoo. Tällä kertaa surffattiin kavereiden kanssa  sen sijaan samoilla aalloilla alusta loppuun, enkä päässyt yli siitä, kuinka mahtavia tyyppejä ympärilläni onkaan. Kaikki niin erilaisia ja kuitenkin yhtä ihania ja inspiroivia.

Silloin tällöin mielessä käväisee kysymys, mitenköhän ystävyyssuhteiden käy, kun meikä ei ole koskaan kovin pitkään maisemissa. Huomaanko jossain vaiheessa, ettei ympärilläni olekaan enää ihmisiä, jotka ymmärtävät puolesta sanasta, kun niitä sanoja tulee vaihdettua välillä niin vähän? Kulunut viikonloppu osoitti kuitenkin, kuinka höpsöä moisia on ajatella. Oikein hyvin nuo tyypit näyttävät roikkuvan mukana, oli välimatka sitten sitten 200 metriä tai 13 000  kilometriä. Kiitoksia teille siitä!

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram