Lokakuu lipsahti blogista päätellen melko viinipainotteiseksi. Heti viini-iltasukseen perään vietin nimittäin toisen perjantain niin ikään vinkkuja hekumoiden, tällä kertaa Viini- ja ruokamessuilla. Kerta oli ensimmäinen muttei takuulla viimeinen.

Esittelijöitä messuilla oli aivan riittämiin (kuten myös yleisöä), mutta otimme tilanteen suvereenisti haltuun. Yksinkertaisuudessaan toimiva taktiikkamme oli haahuilla hallia pitkin ja poikin ja napsia kaikki ilmaiset makupalat, jotka tielle osuivat. Ja niitähän riitti, jopa kyltymättömien opiskelijoiden tarpeisiin. 

Maistiaisten perusteella tehtyjä huomioita: brittejä ei ole luotu juustontekijöiksi, sveitsiläiset ja italiaanot sen sijaan on. Kivelliset kunnon oliivit maistuvat tajunnanräjäyttäviltä Lidlin säilykeyksilöihin verrattuna. Epäilyttävän kuuloinen crème bruléen makuinen Skyr oli reissun positiivisin yllättäjä.


Pääosassahan meidän messukirjoissa oli tietenkin se viini. Oli mahtavaa päästä maistelemaan siemauksia useista eri laatuvinkuista ja parhaassa tapauksessa vielä jutustelemaan asiantuntijoiden kanssa siinä samalla. Plussaa tuli erityisesti pienistä annoksista. Neljä viinilipuketta riittivät kahdelle loistavasti, ja yhteensä testailtiin vajaata kymmentä yksilöä. Luxembourgilainen vanha ystävämme Bernard Massard valloitti roséllaan, ja italialainen Ripassa vei meikäläisen sydämen. 

Samaan aikaan Messukeskuksessa oli menossa kirjamessutkin, joilla piipahdimme lopuksi. Tarjolla olisi varmasti ollut hyviä luentoja, mutta kisaväsy alkoi jo painaa, joten visiitti jäi pikapyrähdykseksi. Tarjouskirjoja tuli kuitenkin hypisteltyä kaihoisasti. Jos olisi ollut fiksu, olisi miettinyt joululahjakirjat jo etukäteen ja ostanut ne saman tien pois. Koska näin ennakoiva ajattelu tuottaa meikäläiselle haasteita, kotiutin messuilta kevyttä iltalukemista vain itselleni. (Naomi Kleinin Tuhokapitalismin nousu – rentouttava tapa kehittää maailmantuska juuri ennen nukkumaanmenoa!)

Klassista meemiä lainaten, en yleensä käy messuilla, mutta kun käyn, mietin kovasti miksi en. Huippupäivä ja ehdottomasti rahan arvoinen käynti. Ensi kerralla uudestaan!

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram