Hyvää itsenäisyyspäivää! Suomi-vanhuskin täyttää 99 vuotta, aikamoista.

Kuudes joulukuuta on ulkomailla mahtava päivä. Kun kukaan ympärillä ei juhli, on pakko hakeutua suomalaisseuraan, väsätä piparit ja joulutortut itse ja tapella läppärin kanssa Linnan juhlat näkyviin. Yhtäkkiä koko päivä pyöriikin Suomi-hypetyksen ympärillä.

Täällä Tampereella taas… Viimeisen kahden viikon aikana olen ajatellut täksi päiväksi mm. punttisalia (kiinni), pänttäystä kirjastolla (kiinni), fysioterapeutin varaamista (kiinni) ja harjoittelupaikan perään soittamista (kiinni). Kuuluuko huolestua, kun itsenäisyyspäivä pitää kirjoittaa kalenteriin ylös, että sen muistaisi? Iltaohjelmakin meinasi mennä puihin lupauduttuani illaksi töihin. Onneksi en kuitenkaan koko Linnan juhlien lähetystä missaa, joten päivän saanee vielä pääpiirteissään pelastettua.

Vaikka ei tänä vuonna aivan putkeen meinannut tämä juhlapäivä menekään, olen muuten tsempannut joulukuun tunnelmoinnin kanssa. Whamin Last Christmas on soinut sekä Spotifyssa että päässä useampaan otteeseen, ja ekat joulutortutkin on jo syöty (pellillinen kertaheitolla). Päätin vielä, että tänä vuonna on aika siirtyä uudelle tasolle: pommitan sukulaisia joulukorteilla ensimmäistä kertaa sitten kotoa muuton! Mikäs tässä itsenäisyyspäivän alkua viettäessä kortteja raapustamalla glögimukillisen ja joululaulujen kera. 

Olisi hauska kuulla, millaisia itsenäisyyspäivä- ja joulunalustraditioita teille on vuosien varrella kertynyt. Menettekö aina samalla kaavalla vai sovellatteko motivaation mukaan?

2 kommenttia

  1. Tänä vuonna oli kyllä vähän vaisu meno, kun juhlapäivä oli tiistaina ja potentiaaliset kutsuvieraatkin sijaitsivat eri kaupungissa. Onneksi kaapissa oli kuitenkin saaristolaisleipää, mätiä ja tietty kyseenalaisia Suomi-pipareita, koska ilman niitä ei kyllä oikein voisi katsoa juhlia! Mut eiköhän kuitenkin yritetä taas ensi vuonna sijaita samassa paikassa näiden bileiden aikaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meni teillä silti vakuuttavammin kuin meillä, Tampereella turvauduttiin vaan Annaksen pipareihin ja skumppaan. Mutta kyllä, äänestän ehdottomasti samassa sijaintia ensi vuodeksi. Voidaan sitten panostaa asiaankuuluvasti 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

      Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram