Ongelma: kaapit tursuavat vaatteita, joita ei ikinä käytä, mutta kirpparipöydän varaaminen tuntuu ylivoimaiselta koitokselta. Pikainen tilannekartoitus (eli asian manaaminen suureen ääneen) paljasti, etten ole yksin turhien vaatekasojeni kanssa.

Ratkaisu: kutsu kaverit vanhoine vaatteineen kämpille (tarvittaessa doodle-aikatauluttamisen avulla), penkokaa toistenne romut läpi ja omikaa aarteet. Sovittamisen tuoksinnassa on hyvä kälättää kuulumiset ja juoda sen lievästi darraisen kaverin jaffat (maistuu pitkästä aikaa hyvältä ilman heikotustakin).

Sunnuntainen vaatteidenvaihtoiltapäivä oli varsinainen suksee. Kaikille löytyi uutta päällepantavaa minimivaivalla, ja hyvä mieli tuli siitäkin, että edes jotkut omat ryysyt saivat uuden elämän. Jäljelle jäi kyllä Ikea-säkillinen kirpparikelpoista kolttua, farkkua ja paitaa, mutta päätettiin yhteistuumin heivata ne SPR:lle. Kirpparit ovat ihania, mutta kaikki tuntevat oman saamattomuutensa asteen niin hyvin, että sinne kaapin pohjallehan ne rytkyt jäisivät taas lojumaan.

Muutaman muunkin kaverin kanssa on tullut kehitettyä vaatteidenvaihtorinki. Aina kun kokoonnutaan jonkun luona, kaivaa emäntä vaatekomeron kätköistä käyttämättä jääneet vaatteet, joista muut noukkivat sopivat. Usein on käynyt niinkin, että hutiostoksina muille diilatut vaatteet kiertävät lopulta alkuperäiselle omistajalle lempivaatteina takaisin. Loistava konsepti, jolla garderoobiin saa vaihtelua senttiäkään uhraamatta. 

Miten sinä hankkiudut tänä KonMarin aikakautena turhista tavaroistasi eroon?

4 kommenttia

  1. Hei tääpä onkin näppärältä vaikuttava konsepti! Pitää markkinoida :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, varsinkin jos on yhtä laiska roudaamaan asioita kirppareille kuin allekirjoittanut. :') Paitsi että onkos Sveitsissä edes Suomen tyylistä itsepalvelukirppiskulttuuria vai miten siellä tavara kiertää?

      Poista
  2. Kiva idea! Minä vaihtelen vaatteita siskoni kanssa ja joskus jotain menee äidillekin. Olemme suht saman kokoisia ja vaatemakukin menee hyvin yksiin, niin tää on helppoa. Mun sisko on pitänyt tuollaisia vaate- ja samalla myös itselle tarpeettoman tavaran vaihtoiltoja myös. Erittäin järkevää sanon minä. Minä täällä Saksassa hyödynnän kirjojen ja lehtien osalta seurakunnan tiloissa olevaa lahjoituskirjahyllyä. Käytettyjä lasten vaatteita vien paljon myös päiväkodin kierrätyshyllyyn. sinne voi viedä myös lapsille tarpeettomia pelejä ja kirjojakin. Itse en ole täällä asuessa kirppiksellä myynyt, mutta osatnut sitäkin enemmän. En pidä yhtään uuden tavaran holtittomasta hankkimisesta ja suosin aina kierrätettyä kun se on mahdollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että tavaraa kertyy nopeasti aivan turhia määriä ihan ilman hamstraamistakin, joten kiertoon laittaminen on oikeasti fiksua. Lahjoituskirjahyllyt on mullekin tuttu konsepti, mutta mahtavaa että teillä on päviäkodissakin kierrätyshylly. Kuulostaa tosi toimivalta ajatukselta!

      Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram