Sisko paljasti hiljattain rakkautensa ruokajournalismiin. Tunnustuksen innoittamana liityn itsekin paperilehtien ylistyskuoroon – en tosin aikakauslehtien (vaikka Deko on kyllä heikkouteni) vaan vanhan kunnon Hesarin.

Olen tässä pitkästä aikaa porukoiden nurkissa viettämässä pitkää viikonloppua. Varsin stressipitoisen helmikuun jälkeen on ihana herätä ilman herätyskelloa, tassutella keittiöön valmiiksi keitetyn kahvin ääreen ja syventyä sanomalehteen kaikessa rauhassa. Rentoutumishetki vailla vertaa, ja kaiken lisäksi vielä sivistävä sellainen!

Yritän pysyä kärryillä maailman menosta, mutta se tuntuu jotenkin vaivalloiselta, kun en katso telkkaria, kuuntele radiota tai pidä nettiuutissivujen selaamisesta. Onneksi puhelimeen saa sentään Ylen Uutisvahdin, josta on helppo selata päivän uutiset, mutta haaveilen silti paperilehdestä. Se nyt on vain eri asia, lukeeko aamukahvin ääressä sanomalehteä vai tihrustatko kännykän näytöltä pikkuprinttiä. Näyttöä tulee tuijotettua muutenkin ihan tarpeeksi, ja toisaalta sanomalehtien taitto helpottaa myös visuaalisesti uutisten painoarvon ja yhteyksien ymmärtämistä. 


Mitä sitten taas tulee sanomalehtivalikoimaan, on yksi ylitse muiden. Lapsuudenkodissa Uudellamaalla ei muusta kuin Helsingin Sanomista ollut puhettakaan, ja samoilla linjoilla mennään yhä. Teoriassa olisin ihan mielelläni tietoinen myös Pirkanmaan asioista, mutta Aamulehden juttujen taso ei ole aina onnistunut täysin vakuuttamaan. Hesarissa sen sijaan yhdistyy laadukas ja nähdäkseni puolueettomampi journalismi ja selkeä panostus visuaalisuuteen. On ollut aika helppoa pysytellä uskollisena valtakunnalliselle kaikki nämä Tampereen-vuodetkin.

Harmi vain että Hesari on  kahvipöytäseuralaisena varsin tyyris.  Mieluiten tilaisin vain viikonloppunumerot, sillä kokemus on osoittanut arjen numeroiden kertyvän lukemattomina lehtikoriin pölyttymään. Ikävä kyllä nekään pari lehteä viikossa eivät kolahda aivan ilmaiseksi postiluukusta sisään, ja tähän mennessä olen keksinyt muitakin rahareikiä. Ehkä olisi hiljalleen kuitenkin aika ulottaa nämä aamuiset lukutuokiot porukoiden luota omaankin kotiin.

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram