Maaliskuussa ollaan jo ties missä menossa, mutta aika ja energia on ollut vähän kortilla blogin suhteen. Onneksi ihmisellä on kuitenkin listat viimeisenä oljenkortena. Niihin ei vaadita putkinäköä kummempaa älyllistä panosta, joten ilmankos ne vetoavat kiireiseen ihmiseen. Tässä siis maaliskuun parhaimmistoa, olkaa hyvät!

Kevät. Se on täällä taas! Kuuden aikoihin paistaa vielä aurinko, katupöly kuivaa kurkkua ja kaverilta omittu trenssitakki on otettu käyttöön. Yhtäkkiä elämäkin tuntuu astetta kevyemmältä. 

Valkoinen. Kevätauringossa tummat värit tuntuvat kovin tunkkaisilta. Metsästän kirppareilta valkoisia paitoja ja haaveilen sisustuslehtien ylivalotetuista sisustuskuvista. Samasta syystä tähänkin postaukseen päätyi parin viikon takainen corgikuva, vaikka lumista maisemaa ei sen koommin ole enää näkynytkään. Ja myös siksi, ettei corgikuvia voi olla koskaan liikaa.

Noin viikon uutiset ja viestintäteknologia. Huutonauran Jukka Lindströmin jutuille. Viimeisimmän jakson katsoin transeurooppalaisissa tunnelmissa skypettäen sarjaa niin ikään fanittavien Sveitsiin ja Ranskaan karanneiden ystävien kanssa. Erinomainen tapa viettää torstai-iltaa.

Hitaat aamut. Opiskelijaelämän hyviä puolia on, ettei aamurentoilua tarvitse pyhittää pelkästään viikonlopuille. Tiistai voi ihan yhtä hyvin olla se laiskan heräämisen ja kauniin aamiaiskattauksen päivä. Olen löytänyt sängyssä loikoilemisen ja lähi-Lidlin paistopisteen ilot. (Saatoin ottaa jälkimmäiseen mallia ranskalaisten boulangerie-aamukävelyistä. Melkein sama asia.) 


Graafinen suunnittelu for dummies. Askartelin hiljattain elämäni ensimmäisen infograafin ja löysin kaverin vinkistä ilmaisen Adobe Sparks -grafiikkasovelluksen. Sittemmin olenkin kuluttanut leijonanosan akuutista esseenkirjoitusajasta kuvilla ja fonteilla leikkimiseen. Jouduin esimerkiksi luomaan tulevasta perjantaipullotapaamisesta Facebook-tapahtuman ihan vain, jotta voisin askarrella tapahtumabannerin. Ihan parasta! InDesignin hankkiminen kuumottaa enemmän kuin koskaan. Niin, kyllähän ne esseet kirjoittaa vikana yönäkin, eikö? 

Kevätsiivous. Olen huomannut pitäväni siivoamista epäilyttävän rentouttavana puuhana. Eilen otin aikatauluttomasta päivästä kaiken ilon irti ja puunasin kämpän lattiasta kattoon. Nyt hekumoin, kuinka nyt tuntuu olevan enemmän tilaa (ja vähemmän pölyä) hengittää. 

Elokuvat. Olen kuluttanut viime viikkoina enemmän elokuvateattereiden penkkejä kuin normaalisti vuoden aikana yhteensä. La la land oli oikein hyvä ja epäilyttävästi kassamagneettifunktiota ajava Beauty and the Beast yllätti sekin positiivisesti. Lemppari oli kuitenkin naistenpäivän Hidden Figures, jota Oilikin ehti jo hehkuttaa. Hyvän mielen ja yhteiskunnallisen sanoman elokuva, siinä vasta oiva yhdistelmä.

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram