Toukokuun alku, tuo paras aika vuodesta. Tänä vuonna sillä on selkeä teemakin, nimittäin skumppa.

Sihijuoman yhteyttä vappuun ei tarvitse selitellä. Se maistui oikein hyvältä – kohtuudella tietysti, jotta pääsi piknikille teekkarikastetta seuraamaan ilman suurempia sivuoireita. Juhlahumu myös hyvästeltiin klassisella skumppadrinkillä kir royalilla Hotelli Tammerin porvaripuitteissa. Oli suuri positiivinen yllätys, että ylipäätään päästivät meidät nuutuneet haalarikansalaiset sisään ja vieläpä nenäänsä nyrpistämättä. 

Vappukembaloista ehdittiin parahiksi toipua toukokuun perjantaipulloa varten. Koska ajoitus osui sopivasti syntymäpäiväni tienoille, olin itsevaltaisesti valinnut teemaksi minkäs muunkaan kuin kuohuviinit. Samppanjaa en aivan kehdannut ostaa, mutta prosecco, cava ja etelä-afrikkalainen samppanjametodilla valmistettu kuohuva olivat kaikki varsin hyviä kilisteltäviä. Itse viinin ja hyvän seuran lisäksi viininmaistelun järjestämisessä on se kiistaton hyvä puoli, että aamiaiseksi voi häpeilemättä syödä parsapiirasta, mansikoita ja muita rääppiäisherkkuja. 


Toukokuuhun on mahtunut muutakin kilistelemisen arvoista. Pitkä ja tuskainen kesätyömurehdinta päättyi, kun Saksasta soitettiin. Kesäkuussa alkaakin sitten harjoittelu Hampurissa, tuossa kaupungissa, jossa en ole koskaan käynyt mutta josta olen jo aikoja sitten päättänyt pitäväni. Työnkuva oli vielä kaikista hakemistani paikoista mieluisin, joten kyllä nyt kelpaa suu messingillä. Ja johan tässä tuleekin yhdeksän kuukautta Suomessa täyteen – en enää tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa tälle ulkomailla ravaamiselle. 

Niin ja onhan tässä vielä Euroviisutkin! Illan kisakatsomoa varten on tietenkin jo pullo kylmässä.

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram