Olen saattanutkin jo mainita, että rakastan kahviloita. Tampereen arjessa niissä tulee käytyä valitettavan harvoin (kukkaroni tosin kiittää), mutta uusissa kaupungeissa ympäristöni hahmottaminen perustuu kahviloissa ravaamiseen. Taktiikkani on selvittää etukäteen lupaavan oloinen kuppila tuntemattomilta seuduilta. Samalla tulee nähtyä uusia alueita, eikä kaupungilla pyöriminen rasita liikaa, kun jalkoja pääsee lepuuttamaan hyvän cappuccinon äärellä.

Ei tulle yllätyksenä, että Hampurin kokoisessa kaupungissa riittää kahviloita joka makuun. Olenkin ottanut projektikseni testata jotain uutta kahvipaikkaa viikonloppuisin, kun aikataulu on vapaa kuin ellun kanoilla. Harrastus on tuonut mukanaan ahaa-elämyksen: kahviloissa on ihanaa käydä yksin!


En ole oikein ikinä tajunnut oman elämänsä J.K. Rowlingseja, jotka tuhlaavat roposensa kahviloiden sumppiin ja hukkaavat kauniin interiöörin nenä kiinni tenttikirjassa tai läppärissä. Halvemmaksi tulee keittää kahvit kotona ja eihän sitä kahvilan melussa pysty keskittymäänkään. Täällä olen kuitenkin valaistunut. Sympaattiset kahvilat ovat aina nostaneet inspiraatioasteeni tappiin, joten miksi sitä ei hyödyntäisi? Hyvä kuppi kahvia viereen, kirja auki ja avot – täydellinen oma kupla on valmis. Ihan parasta on päiväkirjan kirjoittaminen kahvilassa. Kirjoittaminen on harvemmin tuntunut yhtä vaivattomalta, ja pisimmät tekstit ovatkin syntyneet juuri Hampurissa. Myös läppärin raahaaminen kahviloihin kannattaa, sillä blogiinkin eksyy raapustuksia cappuccinojen ja kakkupalojen ääreltä.

Tällä kertaa löysin tieni Café Johannaan, ja onneksi näin! Hiljaisella kadulla sijaitseva kahvila on lähellä vilkkaampia mestoja mutta sopivasti piilossa puistikon takana. Yhden seinän kokoisesta ikkunasta ja sisustuksesta paikka saa heti täyden kympin (tiskipyyhkeet pöytäliinoina, miksi ei?) , ja tilaamani suklaakakkupala oli yksi parhaita, joita olen elämässäni syönyt – ja se on paljon sanottu, sillä suklaakakuista meikäläisellä riittää kyllä kokemusta. Ihanaa saksalaisissa kahviloissa on sekin, ettei parhaimpia paikkoja ole yleensä hinnalla pilattu. Johannakin pyysi cappuccinosta ja kakkupalasta perinteiset alle 6 euroa. Iso peukku tälle paikalle!


Venusberg 26
20459 Hampuri

6 kommenttia

 1. Kuulostaa ihanalta! <3 Viikonloppukahvittelu kuulostaa loistavalta idealta!

  Minäkin olen suhtautunut hieman epäillen yksin kahvitteluun ja omiin juttuihin uppoutumiseen kahvilassa. Ihana paikkahan menee ihan hukkaan, jos keskittyy johonkin muuhun. ;)

  Valitettavasti olen muuttamassa käsitystäni... Valitettavasti, koska tällä hetkellä pitäisi vähän säästää. Siispä taidan vielä pitää sitkeästi kiinni yksin kahvittelun turhuudesta. ;)

  Nauti ihanista kahviloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin! Mäkin joudun varmaan muuttamaan mieleni heti Suomen hintoihin palattuani. :')

   Poista
 2. Ehdottomasti mahdollisuus!
  Mä olen pitkään suunnitellut, että pitäisi tehdä ne jkrowlingit, ja rahdata läppäri vaihtelun vuoksi johonkin ihanaan kahvilaan, joita täällä Kölnissäkin riittää. Tällä viikolla onnistuin siinä jopa kaksi kertaa, ja molemmat kerrat osoittautuivat erittäin produktiivisiksi. Kukkaro kiittää kotona vietetyistä kirjoitusaamuista, mutta ehdottomasti aion jatkossakin hakeutua vaihteleviin ympyröihin. Hampurissa on niin paljon ihania paikkoja! Ne vain pitää ensin löytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maiseman vaihtaminen oman iänikuisen työpöydän äärestä kyllä virkistää! Kahvikupin hinta ei loppujen lopuksi ole niin paha, jos kaupan päälle saa turbovaihteen produktiivisuuteen ja hyvän mielen. :)

   Hampurissa on kyllä mahtavia paikkoja! Sääli vain, ettei niitä kaikki ehdi millään koluamaan. :D

   Poista
 3. Hep! Minäkin luuhaan mielelläni yksin kahviloissa. En muuten ole ikinä käynyt tuolla Cafe Johannassa, vaikka se on ihan suomalaisen merimieskirkon takana. Kun kerran kehuit suklaakakkua, niin otan kyllä asiakseni mahdollisimman pian pistäytyä siellä. PS. Ditmar-Koel-Straßella on kahvila nimeltä Milch, jossa on ehdottomasti kaupungin parhaat kahvit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä erityisen lämpimästi! Tiedätkö, arvoin tosi pitkään juuri sitä, kumman noista kahvilan testaan. Hyvä kuulla että Milch on kanssa käymisen arvoinen, se voikin sitten olla seuraava kohde. :)

   Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram