Tällä kirjoituksella yritin ehtiä Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivään mukaan, mutta meni vartilla pieleen. Panokseni ei tosin koske varsinaisesti kirjallisuutta, joten ei sen väliä. Tarjolla olisi nimittäin pari painavaa blogisuositusta!

Olen viime vuosina kaipaillut seurattavaksi noin itseni ikäisten blogeja, joissa ei niin syvällisesti käsiteltäisi a) muotia tai b) ruuhkavuosia. Vaatteet ovat kivoja, mutta eivät niin kivoja, että jaksaisin innostua niistä satunnaisia asukokonaisuuspostauksia enempää. Lapsetkin ovat kivoja. Viimeisien vuosien aikana kuitenkin noin joka toinen seuraamani bloggaaja on mennyt lisääntymään, ja vaikka he kirjoittavat edelleen hyviä juttuja (myös ruuhkavuosista), on huolettomana opiskelijana välillä helpompi samaistua tutumpiin elämäntilanteisiin.

Menneenä viikonloppuna tähdet olivat harvinaisen oikeassa asennossa, sillä törmäsin ihan sattumalta muutamaankin kriteerit täyttäneeseen blogiin. Hyvin kirjoitettu teksti, kaunis visuaalinen toteutus ja persoonallinen ote ovat hyvä lähtökohta potentiaaliselle seurattavalle, mutta nämä imaisivat erityisen tehokkaasti allekirjoittaneen mukaansa:


Get the toolbox -blogia pitää kaksi viestinnän opiskelijaa Jyväskylästä. Blogin kantavana teemana on DIY, ja vaikken olekaan mikään askartelijaihminen, on simppeleitä vinkkejä hauska lukea. Huijasin kyllä vähän kriteerien kohdalla, sillä muodista täälläkin kirjoitetaan. Se on pääosin kylläkin aitoon hipsterihenkeen kirpparifanitusta, joten annettakoon tällä kertaa anteeksi. Blogia ei myöskään pahenna superkivat kuvat ja molempien mukava kirjoitustyyli. Taidan jäädä seuraamaan Miljan ja Anniinan menoa pidemmäksikin aikaa. 

Toinen löytö meneekin vähän syvemmille vesille. Sofian stoorit -blogissa pohditaan ajankohtaisia teemoja ympäristöjutuista Antti Rinteen synnytystalkoihin. Hyvin kirjoitettua pohdintaa ei voi koskaan olla liikaa, ja Sofia pistää itsensä teksteissä kunnioitettavasti likoon. Erityisesti postaukset kehopositiivisuudesta osuivat ytimeen. Visuaalisestikin kauniin blogin ainoa miinus on ilmeisen verkkainen päivitystahti. 

Vastapainoksi reissukuumetta ja kauniita maisemia on tarjolla Norjassa opiskelevan Lauran blogissa Kaiken maailman matkoja. Aina Lauran vaelluskuvia Norjan huikeissa maisemissa katsoessani toivon muuttuvani luonnossa reippailevaksi Partioaitta-ihmiseksi. Jännityksellä jään seuraamaan arkea Norjassa ja odottamaan tulevien matkojen taltiointeja.

Anna sinäkin hyvän kiertää ja ilmianna uusin blogilöytösi tai jokin pitkäaikainen suosikki! 

4 kommenttia

 1. Hyviä vinkkejä! Olenkin kaivannut jotain oikeasti kiinnostavaa lukemista. Tiedäthän sä itse Missä olet Lauran? Luultavasti, tamperelaisia kuitenkin molemmat! Enikeis, se olisi nyt ainoa vinkki joka itselle tulee mieleen: http://www.missaoletlaura.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, enpä oo häneen aiemmin törmännytkään, eli täytyy käydä tutustumassa!

   Poista
 2. Mahtava kuulla, että tuottamani sisältö iskee, kiitos valtavasti kehuista :) Postaustahti on ainakin tällä hetkellä vielä hiukan jarrulla, kun pitäisi säästellä nakutteluinspiraatiota opintoihin, pöh. Palautetta on kuitenkin kuunneltu ja kultaisen keskitien metsästys on alkanut!

  Tässä muutamia mua kutkuttelevia blogeja:
  http://www.helmihytti.fi
  http://www.lily.fi/blogit/bluestocking
  https://emminuorgam.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän aivan hyvin, bloggaaminenkin vie kyllä oman aikansa ja energiansa. Kiitos joka tapauksissa niistä postauksista, joita ehdit meille kirjoittaa, nekin ilahduttavat! :) Tattista myös vinkeistä! Emmi Nuorgamin blogia oonkin silloin tällöin seurannut, eikä nuo muutkaan pöllömmiltä vaikuta!

   Poista

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram