Minulla on akuutti sisustusvimma. Viikon parin sisään olen selannut vanhat Dekon vuosikerrat ja viettänyt luvattoman monta tuntia Pinterestissä ja Facebookin sisustusryhmissä. Pyörittelen öisin mielessäni huonekalujen paikkoja ja pohdin sisustuksen värejä.

Syy tähän kaikkeen on, että meikällä on taas muutto edessä. Tällä kertaa en ole tosin vaihtamassa osoitetta ulkomaille vaan pysyttelen näillä näkymin samassa kaupunginosassa täällä Tampereella. Opiskeluaikana on tullut vaihdettua asuntoa kuin paitaa, ja niistäkin suurin osa on ollut väliaikaisratkaisuja. Nyt näyttää kuitenkin historiallisesti siltä, että minulla on tammikuussa oma asunto, jossa saan pysyä niin pitkään kuin sielu sietää. Olen tästä käänteestä vähintään yhtä hämmentynyt kuin onnellinen. 

Muuttointoa siivittää se, että saan kerrankin olla asunnon sisustuksen suhteen juuri niin nirso kuin haluan. Kimppakämpissä ja kalustetuissa alivuokra-asunnoissa on täytynyt elää toisten maut huomioon ottaen niin hyvässä kuin pahassa, mutta nyt pääsen vihdoin irroittelemaan. Ainakin mielessäni – käytännön toteutusta rajoittaa opiskelijabudjetti ja se, etten oikeastaan ole erityisen lahjakas sisustaja. Ympäröin itseni esineillä, joista pidän, mutta en ole hyvä hahmottamaan kokonaisuuksia, jolloin lopputulos jää helposti keskeneräiseksi. Kaiken kukkuraksi kynnys investoida sisustamiseen on ollut korkea, kun koskaan ei ole tiennyt, missä olen puolen vuoden kuluttua.

Onnekseni koti ei tunnetusti ole koskaan valmis, joten keskeneräisyys ja sillisalaattisisustus annettakoon anteeksi. Vaikka olisikin kivaa elää esteettisen harmonian keskellä, olen hyväksynyt sen tosiasian, ettei meikäläisen kodista ole näyteikkunaksi. Ei se kuitenkaan estä haaveilemasta, ja senpä takia Pinterest on ollut paras ystäväni viime päivinä (profiilini löytää muuten täältä, käy kurkkaamassa jos kiinnostaa). Mitä budjettiin tulee, luoja siunatkoon tori.fi:n! Olen jo kolunnut sen tarjontaa yötä myöten ja ehtinyt vakuuttua siitä, että kivannäköinen koti voi syntyä opiskelijankin kukkarolla. Kerrankin on aikaa ja intoa kytätä kaikkea kivaa kotiin, kun ei ole heti vaihtamassa – toivottavasti. 

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram