Siinä missä talvi yllättää autoilijat vuosittain, tulee minulle joulu joka kerta yhtä suurena yllätyksenä. Tälläkin kertaa olen hädin tuskin ensimmäisessä adventissa, vaikka h-hetkeen ei ole enää edes paria viikkoa. Se on kovin harmillista, sillä onhan joulu juhlapyhistä parhain, ja parasta kaikessa hyvässä on tunnetusti odotus.

Joka vuosi haaveilen kyllä joulufiilistelystä: himmeleistä ja punaisista tekstiileistä, joulusiivouksesta sekä piparkakkutalon askartelusta. Rauhoittumisesta ja joulun tunnelmaan virittäytymisestä. Se vaatisi tosin monissa tapauksissa panostamista joko ajallisesti ja rahallisesti, mutta loppuvuodelle tyypilliseen tapaan sekä aika että raha ovat hitusen kortilla. Viime tipan ihmisellä koulujutut tuppaavat aina jäämään joulukuulle, ja joulukrääsäostoksilla herää joka kerta kysymys, miksi investoida sisustusasioihin, jotka ovat esillä yhden kuukauden vuodessa. (No tietysti koska joulu, mutta se argumentti muistuu mieleen vasta palatessani kaupoilta tyhjin käsin jouluttomaan kotiin.)


Pienissä asioissa olen sentään mukana. Joulutortut ja glögit on korkattu jo hyvissä ajoin, ja tämän viikon olen elänyt riisipuurolla. Kannoin kotiin pari joulutähteä, jotka ovat molemmat vielä elossa. Joulumusiikista ovat vastanneet sekä Wham että tunnelmalliset jazzin ja klassisen soinnut. Jouluriitteihin kuuluu myös olennaisena osana Tampereen joulutori, jonka saksalaiskojuilla tonttuilen jo ties kuinka monetta vuotta. Kyllähän pieni pala Keski-Eurooppaa kuuluu jouluun kuin jouluun. Eiköhän se joulufiiliskin ala näillä eväillä jo löytyä, tuurilla jopa ennen aattoa.

Tunnelmallista joulunodotusta Sulle!

Lähetä kommentti

Someikonit © JH / Koodikielellä.blogspot.fi. Sisällön tarjoaa Blogger.

Etsitkö jotain?

Instagram