Kevään juhlaa
tiistai 1. toukokuuta 2018Vappu on joulun ohella ehdoton lempipyhäni. Rakkauteni tuohon
Tällä kertaa vappuun ei kuulunutkaan koskenrantaa ja teekkarikastetta, ei opiskelijahaalareita tai ylioppilaslakkia, sillä toukokuuni alkoi Tampereen sijasta Saksassa. Täällähän ei vappua tunneta, mutta työväenpäivän ovat sentään ovat älynneet pyhittää vapaapäiväksi. Tilaisuus täytyi tietenkin hyödyntää ja sivistää siskon paikallisia ystäviä vappubrunssilla. Serpentiinit pakkasin jo pari viikkoa sitten matkalaukkuun, sima pantiin viime viikolla tulille ja brunssille leivottiin ruokaa yhdelle jos toisellekin armeijalle. Ylioppilaslakeista ja heliumpalloista viis, kyllä kevään juhla saatiin näilläkin luotua. Asiaankuuluva ähky myös.
Notkuvan pöydän sadasta tarjottavasta suuri osa oli Glorian ruoan & viinin alkuperää (esimerkiksi viimeisimmän numeron raparperitäytekakku, jota voin lämpimästi suositella joka iikalle), mutta niin oli myös keittiön kunto vieraiden saapuessa. Harjoiteltiin nimittäin viime lehdessä raportoitua ammattilaiskokkien taktiikkaa: pidä taso puhtaana jo ruoanlaiton aikana. Uhkakuva keittiökaaoksesta oli todellinen, kun pienessä köökissä hääräsi kaksi ihmistä vajaan kymmenen leipomuksen kimpussa. Katastrofeilta ja hermoromahduksilta säästyttiin kuitenkin helposti, kun molemmat siivosivat tiskit ja roskat heti joka homman jäljiltä. Perinteisestä tiskivuoresta ei ollut vieraiden tullessa tietoakaan, voitteko uskoa? Itse olen vieläkin äimänä tästä sukseesta, sillä normaalisti meikän keittiöpuuhissa miljöö tuppaa usein räjähtämään astetta pahemmin.
Näin siisteissä tunnelmissa onkin hyvä ihailla raivattua keittiötä ja satsata ähkyn päälle vielä yksi munkki. Samalla tartun tilaisuuteen ja toivotan teille kaikille kuplivaa toukokuuta!
Lähetä kommentti